Välkommen!
Inredning är så mycket mer än prylar. Jag vill hjälpa dig att skapa ditt alldeles egna drömhem - ett hem som får dig att må bra! fixa&dona grundades november 2006 av mig, Hildur Blad. Jag är inredare, färgsättare och föreläsare. Jag gillar sånt som gör vardagen enklare och roligare.

Jotun + Frama - fixaodona.se
Den blåa färgskalan kommer vi att få se mycket av framöver. Att måla blått kan vara en knepig historia. Eller ja, inte att måla, utan snarare att hitta rätt blå kulör. Jag vet inte hur många blåa jag målat upp under hösten och vintern för att kartlägga färgskalan, se hur de förändras i olika ljus och hitta mina egna referenser att utgå ifrån när jag gör färgsättningar. Jag har målat upp allt från svagt gråblåa toner till mörkt blåa som drar åt rött respektive grönt. Jag har några kulörer kvar att måla upp innan jag anser mig färdig med att ha hittat mina topp 5 blåa kulörer, men sen ska jag försöka få ihop en liten sammanställning att dela med mig av.

En blå kulör som jag blev sugen att provmåla är 5030 St. Pauls Blue från Jotun. Kulören har tagits fram i samarbete mellan danska designstudion Frama och norska färgföretaget Jotun. När Frama skulle renovera sin egen studio tog de kontakt med Jotun för att tillsammans ta fram den perfekta blå som passade deras stil. En stil som innehåller en mix av det klassiska och det moderna, för att skapa ett tidlöst och rent uttryck.

Uppdatering: Frida på trendenser.se har bloggat om denna kulör. Vill du se fler bilder så hittar du det här!

Jotun + Frama - fixaodona.se
Målningstips! När du ska måla dina väggar – tänk till gällande vilken glans du väljer. Ju mörkare kulören är, desto tydligare framträder glansen vilket kan bidra till en plastig och oäkta känsla, långt ifrån den exklusiva känslan man ofta är ute efter. Ju mörkare kulör, ju mattare färg bör du välja för att få en skön känsla. 

Jotun + Frama - fixaodona.se
Foto: Siren Lauvdal
Styling: Jannicke Kråkvik & Alessandro D’Orazio

Total
1
Shares
3 comments
  1. Mycket snyggt!! Trodde vi hade bestämt oss för mörkt varmgrå väggar i sovrummet, men denna mörkblå gjorde oss osäkra – det får bli ett varv till!!

  2. Denna st Pauls blue ska vi nog ha i sovrummet en fondvägg ?men undrar om ni rekommenderar vilken vit färg man ska ta till dom andra väggarna?

Lämna ett svar

E-postadressen publiceras inte. Obligatoriska fält är märkta *

Denna webbplats använder Akismet för att minska skräppost. Lär dig hur din kommentardata bearbetas.