Välkommen!
Inredning är så mycket mer än prylar. Jag vill hjälpa dig att skapa ditt alldeles egna drömhem - ett hem som får dig att må bra! fixa&dona grundades november 2006 av mig, Hildur Blad. Jag är inredare, färgsättare och föreläsare. Jag gillar sånt som gör vardagen enklare och roligare.

DIY: Dekorera med blommor - fixaodona.se

I varje nummer av Hem Ljuva Hem hittar man sedan lite mer än ett år tillbaka DIY-artiklar från mig. En idé jag delat med mig av tidigare är hur man skapar personliga blomdekorationer. Men bra idéer tål upprepning. Forma ord, bokstäver eller siffror – välj det som passar tillfället bäst. 

Så gör du personliga blomdekorationer

Du behöver:
Kartong, gärna wellpapp
Lim
Oasis
Blommor


Såhär gör du:
1. Börja med att rita formen/bokstaven/siffran på ett papper för att få till bra proportioner. Använd den sedan som mall till kartongen.

2. Klipp ut alla delar och tejpa ihop dessa för att skapa en stabil form. Fördelen med wellpapp är att det är lätt att forma siffror/bokstäver med runda former.

DIY: Dekorera med blommor - fixaodona.se

3. För att dölja tejpen kan du måla kartongen med hobbyfärg, men tänk då på att använda en tejp där färgen fäster.

4. Täck insidan med folie för att skydda kartongen mot väta.

5. Skär ut oasis i passande storlek till formen. Blötlägg oasisen i en skål med vatten. Tänk på att inte trycka ner oasisen under vattnet för då kan det bli luftbubblor och den blir inte blöt rakt igenom. När den sjunker är den tillräckligt blöt.

DIY: Dekorera med blommor - fixaodona.se

6. Placera den blötlagda oasisen i formen och sätt i valfria blommor. Blad och strå är fint att fylla ut med. För att blommorna ska hålla så länge som möjligt sprayar du vatten på blommorna så att oasisen håller sig fuktig.

DIY: Dekorera med blommor - fixaodona.se

Tips!
Är stjälkarna väldigt tunna är det bra att göra hål i oasisen med en sticka innan du sätter dit blomman. Oasis finns att köpa i blomsterhandeln och i de flesta matbutiker. 

Man kan behålla de långa stjälkarna och då få en bordsdekoration med lite höjd. Men välj då blommor med lite grövre stjälk. 

DIY: Dekorera med blommor - fixaodona.se

DIY: Dekorera med blommor - fixaodona.se
Bilder: Project WHY | Foto: Hildur Blad | Styling: Hanna Löwing

Total
0
Shares

Lämna ett svar

E-postadressen publiceras inte. Obligatoriska fält är märkta *

Denna webbplats använder Akismet för att minska skräppost. Lär dig hur din kommentardata bearbetas.