Välkommen!
Inredning är så mycket mer än prylar. Jag vill hjälpa dig att skapa ditt alldeles egna drömhem - ett hem som får dig att må bra! fixa&dona grundades november 2006 av mig, Hildur Blad. Jag är inredare, färgsättare och föreläsare. Jag gillar sånt som gör vardagen enklare och roligare.

Alcro Sommar - fixaodona.se

Våra uterum är inga undantag när det gäller behov av förvaring. Oavsett om du är innehavare av en balkong eller en uteplats modell större behövs olika typer av förvaring för att maxa funktionen och skapa rätta känslan. Min nya favoritinredningsdetalj är kroklisten/knoppbrädan. Den passar lika bra ute som inne. Tack vare att alla krokar binds ihop på en gemensam “bräda” blir intrycket lugnt för ögat och antalet hål i väggen minimeras. Dessutom tar den nästan ingen plats alls och bidrar med ett dekorativt blickfång som skapar rätta känslan när krokarna är upptagna.

Du skapar lätt ovanstående förvaringslösning med hjälp av kroklist Kubbis och kulören Blålera från Alcro.

Alcro Blålera - fixaodona.se

Tre målningstips – sätt färg på detaljerna

1. Det mesta går att måla
Även föremål som är tänkta att använda inomhus går att använda ute. (Jag rekommenderar dock inte att plocka ut de allra dyrbaraste föremålen eller sånt du är väldigt rädd om – man ju ska aldrig säga aldrig när både väder och vind gjort sitt). Ska du måla träföremål använder du dig av fönsterfärg för bästa resultat, men fuska inte med grundfärgen om du vill ha maximal hållbarhet. Är det ett metallföremål som ska målas fungerar det fint med färg avsedd för metalldetaljer utomhus såsom trappräcken och fönsterbleck.

2. Bestäm dig för om föremålet ska sticka ut eller smälta in
Måla i samma eller närliggande kulör som fasaden om du vill att föremålet ska smälta in. Vill du hellre framhäva och skapa något som sticker ut välj en accentkulör. Intrycket blir lugnast om du plockar upp en kulör som redan finns någonstans i närheten. Inspireras av växternas färgställningar eller välj en kulör som återfinns i andra inredningsdetaljer.

3. Hitta den perfekta kulören
Välj en smutsigare och mörkare kulör än du tror. Klara kulörer eller väldigt ljusa kulörer kan lätt bli stickiga för ögat. Men ju mindre föremålet är – desto mer kan du ta i när det gäller kulörvalet.

[sc_product_set id=”AU5gbitvcFri4tRRU0WM” title=”Shoppa stilen med My Homes sökmotor” add_link=”false”]

Pressbild: Alcro Fotograf: Mikael Förster Stylist: Jill Windahl och Therese Larsson

Total
0
Shares

Lämna ett svar

E-postadressen publiceras inte. Obligatoriska fält är märkta *

Denna webbplats använder Akismet för att minska skräppost. Lär dig hur din kommentardata bearbetas.