Välkommen!
Inredning är så mycket mer än prylar. Jag vill hjälpa dig att skapa ditt alldeles egna drömhem - ett hem som får dig att må bra! fixa&dona grundades november 2006 av mig, Hildur Blad. Jag är inredare, färgsättare och föreläsare. Jag gillar sånt som gör vardagen enklare och roligare.

DIY: Dekorera med böcker - fixaodona.se

Jag fortsätter på temat böcker som jag påbörjade igår och som kommer att bli en tema-special på bloggen den närmsta tiden. (Här hittar du inlägget “Så stylar du hyllan“) Men det dyker givetvis upp en hel del andra inlägg också, om det nu råkar vara så att just böcker i inredningen inte intresserar dig.

Något som var väldigt populärt för ett tag sedan är papperskonst vikt av gamla böcker, eller så kallad ”Book Art”.  Den uppmärksamme såg att det syntes ett gäng sådana på bilderna i gårdagens inlägg. De passar perfekt in i bokhyllan eller i ditt stilleben. Du har säkert, liksom jag, ett gäng pocketböcker som går att avvara. Vill du inte ge dig på dina egna böcker så kan du så klart köpa några för en billig penning på loppis eller second hand. 

Här är tips på två varianter du kan vika. Det tar lite tid, men är väldigt enkelt att göra. Om du får mersmak av papperskonst och vill ge dig på något svårare så kan du hitta en mängd kreativa varianter av vikta boksidor på You Tube eller om du googlar.

 

Triangelform

Riv bort omslaget på boken. Börja sedan från mitten av boken och jobba dig utåt. Ta två sidor åt gången och vik in sidorna mot mitten för att skapa triangelformen. Försök hålla en jämn mittlinje. Fortsätt tills du vikt alla sidorna.
DIY: Dekorera med böcker - fixaodona.se

DIY: Dekorera med böcker - fixaodona.se

DIY: Dekorera med böcker - fixaodona.se
 

Halvcirkelform

Riv bort omslaget. Vik långsidan mot mitten av boken. Var noga med att vika så långt som möjligt in mot bokens rygg. Börja från mitten av boken och jobba dig utåt. Ta en sida åt gången. Fortsätt tills du vikt alla sidorna. 

DIY: Dekorera med böcker - fixaodona.se

DIY: Dekorera med böcker - fixaodona.se

 Ha det så kul med vikandet!

 

Foto: Hildur Blad

Total
0
Shares

Lämna ett svar

E-postadressen publiceras inte. Obligatoriska fält är märkta *

Denna webbplats använder Akismet för att minska skräppost. Lär dig hur din kommentardata bearbetas.