Välkommen!
Inredning är så mycket mer än prylar. Jag vill hjälpa dig att skapa ditt alldeles egna drömhem - ett hem som får dig att må bra! fixa&dona grundades november 2006 av mig, Hildur Blad. Jag är inredare, färgsättare och föreläsare. Jag gillar sånt som gör vardagen enklare och roligare.

Vik askar över tapet - fixaodona.se

Förvaring kan man aldrig få för mycket av. Här kommer ett DIY-tips – vik askar av tapet. Har du inga tapetbitar liggande går det lika bra att använda kartong-papper.

Vik askar över tapet - fixaodona.se
Du behöver; sax, lim, linjal, tapet eller kartongpapper.

 

Gör så här:

1.

Klipp till en fyrkant (jag utgick från måtten 53x53cm vilket är bredden på en tapet). Då blir måttet på den färdiga asken 18x18cm och höjden 9 cm.

2.

Vik en diagonal, hörn mot hörn. Den mönstrade sidan skall vara vänd mot underlaget. Veckla upp tapeten och vik en diagonal åt motsatta sidan.

3.

Veckla återigen upp tapeten och vik in de fyra flikarna mot mitten, mot centrumpunkten.

4.

Vik ena sidan mot mitten och gör därefter likadant med motsatta sidan.

5.

Veckla upp tapeten (så att den ser ut som efter steg 3) och upprepa steg 4, men på de andra två sidorna.

6.

Veckla upp tapeten helt och hållet och placera tapeten så att du har ett hörn mot dig. Klipp fyra flikar som skall bli hörnen på asken.

7.

Vik sidan där du klippt så att spetsen av fliken hamnar på mittpunkten. Gör likadant på motsatta sidan. Om du vill ha extra stadga limmar du sidorna.

8.

Därefter viker du ner de två andra sidorna mot mitten så att en ask bildas.

9.

För att få extra stadga och för att dölja flikarna i botten klipper du till en fyrkant av tapet som sedan limmas fast i botten.
För att komplettera asken med ett lock gör du exakt likadant som beskrivningen ovan, men du minskar måttet på kvadraten med några centimeter.

Total
1
Shares

Lämna ett svar

E-postadressen publiceras inte. Obligatoriska fält är märkta *

Denna webbplats använder Akismet för att minska skräppost. Lär dig hur din kommentardata bearbetas.