Välkommen!
Inredning är så mycket mer än prylar. Jag vill hjälpa dig att skapa ditt alldeles egna drömhem - ett hem som får dig att må bra! fixa&dona grundades november 2006 av mig, Hildur Blad. Jag är inredare, färgsättare och föreläsare. Jag gillar sånt som gör vardagen enklare och roligare.

DIY: Korkvägg

 

Klä en vägg med kork och du får både anslagstavla och ljuddämpande funktion i ett. Perfekt lösning i arbetsrummet där du vill ha inspiration och information nära till hands samtidigt som det är lätt att förändra. Eller så täcker du en eller flera väggar med väggkork för att tillföra värme och ljuddämpning.

 

Vill du göra din egen anslagstavla? Köp kork på rulle och limma direkt på väggen, precis som med en vanlig tapet. Ett annat alternativ är väggkork som finns i många olika färger och mönster. Den är dock bara 3 mm tjock vilket gör att den kanske inte fungerar riktigt lika bra som anslagstavla – men desto bättre som ett alternativ till en fondtapet eller vägg med råspont.


Nålar i trä
 | Kork på rulle | Korkmatta för vägg

 

Foto Petra Bindel

Total
1
Shares
5 comments
  1. Hej, du föreslår tapetklistret för att fästa korken på väggen som jag förstår det, finns det något annat sätt som kanske inte gör samma åverkan? tänkte på dubbelhäftande mattejp till exempel?

    1. Dubbelhäftande matt-tejp fungerar säkert, även om det också blir en hel del åverkan på underlaget. Beror delvis på hur stor yta du ska fästa upp hur bra resultatet blir. Annars rekommenderar jag att man använder den typ av lim som leverantören av korken rekommenderar.

  2. Hej!

    Jag funderar på att göra samma sak med några väggar hemma. Problemet är att jag bor i hyresrätt och får inte göra för stor åverkan på väggarna. Vad tror ni om att häfta upp “vårderna” på väggen? Kan det funka eller är korken för bucklig och ömtålig?

  3. Hej, tänkte höra om det funkar med vävlim i stället för special lim för att sätta upp kork på väggen likt en tapet som du visar här på bild. Trevlig dag!

Lämna ett svar

E-postadressen publiceras inte. Obligatoriska fält är märkta *

Denna webbplats använder Akismet för att minska skräppost. Lär dig hur din kommentardata bearbetas.