Hej och välkommen!
fixa&dona är en digital verktygslåda för dig som gillar inredning! Här får du verktyg att koppla ihop hjärna, hjärta & hand för att skapa ett hem och tillvaro som får dig att må bra och utvecklas till ditt allra bästa jag. Att se livet i färg helt enkelt! fixa&dona grundades november 2006 av mig, Hildur Blad. Jag är inredare och färgsättare och skriver om inredning, organiserande och personlig utveckling. Välkommen!

 

Kvänum Kök - Banér
Foto: Kvänum Kök

Rostfritt stål är både slitstarkt, hållbart och lätt att rengöra. Men, vill du bevara din rostfria diskbänk krävs det att du tar hand om den. Det allra viktigaste är att alltid rengöra bänken när du använt den. Det bästa är att använda diskmedel eller såpa och rent vatten när du rengör och att du alltid torkar den torr efteråt.

Men, trots att de rostfria diskbänkarna klarar det mesta så finns det några saker du ska undvika om du vill bevara diskbänken lika fin som när du köpte den.

1. Undvik stålull
Förutom att repa ytan så lämnar stålull även små partiklar på ytan som kan utvecklas till rost fläckar och som senare kan bli till rostangrepp.

2. Undvik syra- eller klorhaltiga rengöringsmedel
Undvik längre kontakt med syra- eller klorhaltiga rengöringsmedel och vanliga matvaror såsom citron, ketchup, senap, juice eller majonnäs, som kan orsaka frätskador på din rostfria diskbänk. 

3. Undvik heta kastruller direkt på köksbänken
Värmen från en het kastrull direkt på den rostfria ytan kan snabbt orsaka bucklor. Dessutom kan plåten även missfärgas av uppvärmningen.


Tipstack till Purus som skickade ett informativt pressmeddelande om hur man tar hand om sina rostfria diskbänkar. Purus tillverkar nämligen just detta – måttbeställda diskbänkar i rostfritt. Men kunskapen, den har alla med rostfri diskbänk nytta av. 

Bild Kvänum Kök

Total
0
Shares

Lämna ett svar

E-postadressen publiceras inte. Obligatoriska fält är märkta *

Denna webbplats använder Akismet för att minska skräppost. Lär dig hur din kommentardata bearbetas.