Välkommen!
Inredning är så mycket mer än prylar. Jag vill hjälpa dig att skapa ditt alldeles egna drömhem - ett hem som får dig att må bra! fixa&dona grundades november 2006 av mig, Hildur Blad. Jag är inredare, färgsättare och föreläsare. Jag gillar sånt som gör vardagen enklare och roligare.

Marc Jacobs Decadence - fixaodona.se

För några veckor sedan skulle jag välja kulör till väggarna på en restaurang. Kulörens främsta uppgift skall vara att lyfta fram konsten som redan idag hänger på väggarna och samtidigt skapa en exklusiv och välkomnande känsla för gästerna. När jag bläddrade fram och tillbaka i min NCS-fjäder fastnade jag för en mörkt blågrön kulör som skulle bocka för alla kriterier och samsas fint med övriga färger i lokalen.

S 8010-B50G

Några dagar senare inhandlade jag en parfym och så snart jag såg den flockade förpackningen blev jag alldeles överförtjust över mixen grönt och guld. Så elegant. Gissa lyckan jag kände när jag efter att ha jämfört med NCS-kulörerna kunde konstatera att det var exakt samma kulör som jag valt till väggarna i restaurangen. Nu håller jag bara tummarna att kunden inte ångrar sig såhär på sluttampen av projektet – det är många som tycker det är lite otäckt att välja så mörka kulörer till väggarna. Men, vem har sagt att ljus alltid är något att sträva efter?! Välj istället kulör utifrån känslan du vill skapa.

Färgsättningstips! Dags att välja kulör? Se dig omkring – hittar du någon färg du gillar? Ta med föremålet eller bilden till närmsta färgaffär så hjälper de dig att ta fram närmsta NCS-kulör. Köp en provburk och provmåla innan du bestämmer dig. Tänk på att ju mörkare kulör du väljer desto tydligare syns glansen. En mörk kulör blir oftast som snyggast om du väljer en helmatt färg.
Marc Jacobs Decadence - fixaodona.se

Foto Hildur Blad

Total
0
Shares

Lämna ett svar

E-postadressen publiceras inte. Obligatoriska fält är märkta *

Denna webbplats använder Akismet för att minska skräppost. Lär dig hur din kommentardata bearbetas.