Hej och välkommen!
fixa&dona är en digital verktygslåda för dig som gillar inredning! Här får du verktyg att koppla ihop hjärna, hjärta & hand för att skapa ett hem och tillvaro som får dig att må bra och utvecklas till ditt allra bästa jag. Att se livet i färg helt enkelt! fixa&dona grundades november 2006 av mig, Hildur Blad. Jag är inredare och färgsättare och skriver om inredning, organiserande och personlig utveckling. Välkommen!

Nordic Space Formex - fixaodona.se

Ja, det var väl inte direkt så att jag hoppade högt av glädje när väckarklockan ringde vid 5 imorse. Alltså, som jag önskar att jag tillhörde de morgonpiggas skara. Finns det nån som har tips att dela med er av för att göra morgnarna lättare att utstå, hit me!

Men, nu sitter jag i alla fall på dagens första tåg upp mot Stockholm för en heldag på Formex som öppnar idag. Kamerabatteriet är laddat, minneskortet tömt och dagens “vill hinna med” noterade för att inte glömmas av. Precis som vanligt kommer jag att lägga mest tid på att spana kulörtrender och lyssna till olika föreläsare. Följ mig gärna på Instagram @fixaodona under dagen för mina spaningar om du inte vill vänta tills det dyker upp något på bloggen.

Nordic Space Formex - fixaodona.se

Vårens trendtema är Nordic Space och sägs präglas av ett öppet sinne utan ängslighet. Ledorden för vårens trendtema är utrymme, fritänkande, rymd, oändligt och tillåtande.

Kulörerna bygger vidare på höstens blå och röda toner, men ljusare och mer urvattnade kombinerade med rymdgrå nyanser. Färgspråket är kliniskt, friskt och sportigt men med mycket värme.

Uttrycket är personligt och det experimenteras med taktila ytor, mönster och olika tekniker. Materialen är hårda och fasta med böljande, vikta, perforerade ytor som skapar mjuka effekter; spegelglas, färgat glas, rostfritt stål, plast och färgad betong. 3D-tryck och flödande graderade färger skapar en illusion av mjukhet.

Ja, så beskriver Formex själva vårens trendtema som tagits fram tillsammans med Swedish Fashion Council. Nu återstår det att se hur trendtemat syns på mässan.

 
Foto Hildur Blad

Total
0
Shares

Lämna ett svar

E-postadressen publiceras inte. Obligatoriska fält är märkta *

Denna webbplats använder Akismet för att minska skräppost. Lär dig hur din kommentardata bearbetas.