Välkommen!
Inredning är så mycket mer än prylar. Jag vill hjälpa dig att skapa ditt alldeles egna drömhem - ett hem som får dig att må bra! fixa&dona grundades november 2006 av mig, Hildur Blad. Jag är inredare, färgsättare och föreläsare. Jag gillar sånt som gör vardagen enklare och roligare.

Broschyrmaterial - fixaodona.seEn grå lördag och jag har precis varit på återvinningen, precis som en stor del av övriga Tibro också verkade vara. Platsen att hänga på en lördag om man vill känna på trängsel och kaos med andra ord. Henrik och yngsta sonen är på dag-hockeyläger denna helgen, så jag passar på att greja här hemma, vilket jag tycker är höjden av avkoppling. Men nu är det lite pausdags för att bläddra igenom en av högarna med broschyrmaterial jag fått med mig från olika ställen i jakten på inredning och detaljer till kök, badrum och tvättstuga. Jag har ju på det stora hela bestämt mig för stil och färgskala – men planlösningen är inte spikad och inte heller exakt vilken inredning vi skall ha.

Broschyrmaterial - fixaodona.se

Vi kommer själva köpa in det allra mesta som skall vara invändigt. Just för att få friheten att välja och vraka bland alternativen och skapa egna lösningar. Nu har jag drygt 10 dagar på mig att spika planlösning i kök, badrum och tvättstuga. Sen måste vi lämna besked till SkövdeVillan om vart vatten och avlopp skall vara så att de kan komma vidare i sitt arbete. Även ett möte med elektrikern är inbokat i slutet av månaden och då vill jag ha spikat såväl planlösning och möblering så att allt hamnar på så rätt ställe som möjligt utifrån förutsättningarna vi vet just nu. Eftersom vi själva kommer att bygga allt invändigt (förutom el, vvs och kakel/klinker i våtrum) så får vi lite fler möjlighet att fixa och trixa med detaljer efter att allt det stora är beslutat.

Broschyrmaterial - fixaodona.se

Jag har gjort en budget för hela huset, rum för rum vilket är guld värt nu när vi ska börja fatta beslut. Så nu gäller det att hålla totalbudgeten i balans. Har redan sparat in pengar på vissa poster, vilket gör att vi får lite luft på andra. Vilket säkerligen kommer att behövas eftersom “alla” säger att man lätt överskrider budgeten, så det har jag räknat med även i vårt fall. Men tävlingsmänniskan i mig går igång på att försöka hamna under budgeten, utan att kompromissa med kvalitet. Så, nu är det helt enkelt hur bra jag är på att förhandla priser som kommer att avgöra i slutändan.

Total
0
Shares

Lämna ett svar

E-postadressen publiceras inte. Obligatoriska fält är märkta *

Denna webbplats använder Akismet för att minska skräppost. Lär dig hur din kommentardata bearbetas.