Välkommen!
Inredning är så mycket mer än prylar. Jag vill hjälpa dig att skapa ditt alldeles egna drömhem - ett hem som får dig att må bra! fixa&dona grundades november 2006 av mig, Hildur Blad. Jag är inredare, färgsättare och föreläsare. Jag gillar sånt som gör vardagen enklare och roligare.

För över ett år sedan, i april 2016 fick vi se de första ritningarna på vårt framtida hus. Det var med stor nyfikenhet jag och maken åkte till Lidköping för att träffa Roland som tagit mina idéer och skisser och omsatt dessa i ett hus plus bidragit med all den erfarenhet som kommer med många år i yrket. Roland är en bit över 80 år och antingen kan man se det som en nackdel att välja en arkitekt som är såpass gammal eller så kan man se det som ett plus med all erfarenhet som kommer med åren där trender, material och stilar kommer och går. Jag tycker att det kändes tryggt. Han är inte ute efter “effektsökeri” utan att skapa ett hus som håller över tid och anpassat utifrån våra önskemål. Ett hus utan krusiduller helt enkelt. Och att få de allra första ritningarna handritade kändes lite extra härligt på något sätt. Sedan dess har ett antal justeringar gjorts – mycket hinner ju hända på ett år. ;) Men, vi börjar väl med att kika på första versionen…

Villa Gläntan: Ritning version 1 plan 1

Eftersom dessa första ritningar inte är digitaliserade så får det bli en fotograferad variant där äldsta sonen får assistera på ett hörn. På bilden ovan ser du plan ett – entréplan. (Här hittar du hur huset ser ut från utsidan)
Här har vi både en “fin-ingång” och en groventré. Här skall även barnen ha sina rum och ett gemensamt allrum. Även ett extra arbetsrum eller gästrum finns inritat. På entréplan ryms även dusch/wc, bastu, träningsrum och tvättstuga.
Vi har justerat en hel del på entréplan men det tar vi i nästa steg.

Villa Gläntan: Ritning version 1 plan 2

Här är plan två – med kaffefläckar på ritningarna. :) Så kan det gå när de hängt med både hit och dit under drygt ett år.
Som jag nämnt tidigare är uteplats ovanpå garage något som jag drömt om när jag funderat över ett framtida husbygge. I synnerhet med tanke på hur vår tomt ligger i förhållande till sjön. På plan två med fri utsikt har vi placerat kök, vardagsrum, vårt sovrum och eget badrum. Här finns även en liten wc i anslutning till de “allmänna ytorna”. I vardagsrummet kommer takhöjden gå från 2,5 meter till 3,7 meter. Tror det blir bra för att skapa en extra känsla av rymd och tillföra något nytt jämfört med matplats/kök.

 

Med tanke på att våra barn kommer att vara 12 och 16 år när vi flyttar in har det varit viktigt för oss att skapa ett hus där barnen kan få sina egna utrymmen att husera på tillsammans med kompisarna. Idag bor båda barnen i källaren i vårt funkishus och det är något som har visat sig passa vår familj väldigt bra. Egentligen skulle man kunna säga att allt det som idag ryms i källarplan i vårt funkishus kommer att finnas på entréplan i vårt nybygge och det som idag finns på entréplan i funkishuset kommer att vara på plan två i det nya huset.

 

Ja, det var en första kik på version ett av planlösningen. Nästa gång tar vi och går in på de olika rummen var för sig.

Total
0
Shares
9 comments
 1. Vilket fantastiskt hus, med en
  stor personlig touch på. Det tycker jag är kul, då väldigt många hus är så lika idag. Vi har valt mindre sovrum till oss o större dressingroom (9 kvm) Vi har det idag och är väldigt nöjda med det,

  Ska bli spännande att se de “nya” ritningarna.

 2. Spännande!
  Jag har också länge drömt om uteplats på ovanplanet. I huset jag växte upp i fanns det och vi alla älskade att sitta där och liksom kunna spana ut från ovan.

 3. The Bosch Rotak 34 is the smaller model of the Rotak forty – the 34 refers to the chopping width of 34 cms so in principle the Cheap Lawn Mowers forty ought to minimize about 20% extra area in the identical time. You can use Gimp if you are on a tight budget. Many home architects advise homeowners to use these wood casements because of their advantages in various aspects. If you fear you do not have these vital characteristics,Cheap New York Jets Hoodie, you can obtain these from Lloyd Irv

 4. LindaPosted at 12:59h, 04 september SVARA

  Hjälp…ha börjat måla huset i grått nu efter många om o men… 2000N
  På xl sa de jag skulle gå på “n” skalan för att få ett grått hus utan dragning åt nåt håll…
  Men nu ha jag målat upp 1vägg …hjälp! Den ser ju blå ut i dagsljus, sol… trots jag sa att jag inte ville ha ett hus mot blått…
  Vill ju ha ett enbart grått hus hus inte för ljust men abolut inte mörkt. Ska va vitt runt fönster o knutar osv…
  Vi bor på landet i norrland ..dvs ofta vinter…
  Samt ha vi mest söderläge…
  Tacksam för tips?
  Mvh linda.

  1. Hej Linda,
   Det där är ett klassiskt misstag. Neutralt grå utomhus upplevs blått. Du behöver välja en grå som drar åt gult.
   Tycker du det kändes lagom mörkt med S2000-N? I så fall ska du satsa på S2502-Y istället. På provet känns det gråbeige, men uppmålat känns den neutralt grå. För lite mörkare kulör kan du satsa på S3502-Y istället.
   Lycka till!

 5. Hej igen o tack för svar….?

  Vi ha prövat provmåla s2502y o tyck den lyste åt grönt i dagsljus o när solen lyste. O s3502y bli så mörk.

  Men bli de åt blått även om man skulle ta en mörkare nyans i “N” skalan.. tex s2500n, s3000n, s3500n?
  Nu s2000n ä fint i mulet, o mörkare ljus men när solen lyser så bli de blått? vill inte ha mörkt hus iallafall…

  Ville igentligen ha i beige men inte resten av familjen.. de vill ha grått. Vitt känns ju inte så praktiskt då vi bor precis vid grusvägen ..

  Man vill ju de ska passa både huset o till omgivningen.
  Huset ä just nu rött o vitt, känns tråkigt med samma färg igen då vi nu byter all panel . Vi bor i Norrlands inland dvs vinter länge.. huset ä ett 50-tals hus..2våningar . Mest söderläge o vi bor på landet. Med öppna ytor o stor sjö.

  Mvh Linda

 6. Finns de ingen färg mellan s2502y o s3502y?
  Går de att blanda en färg mittemellan dessa 2 mån tro?

  /mvh linda (igen )?

  1. Hej hej!
   Då skulle jag föreslå dig att testa S3005-Y20R också, innan ni bestämmer er. Den ligger mellan S2502-Y och S3502-Y i svarthet. Men med lite mer rött i, vilket får bort grönsticket. Resultatet en lite varmare grå med dragning åt det beige hållet. Det är en kulör som brukar bli riktigt snygg och passar i många omgivningar och stilar på hus. Tyvärr syns det blåa sticket i neutralt kulörer mer ju ljusare grå du väljer.
   Hör av dig igen om du funderar över nåt mer!

 7. Härlig design och planlösning, ska bli intressant att få se rummen var för sig. Det är så här jag med vill gå till väga med mitt och sambons hus. Det finns för många lika dana och tråkiga hus här omkring.

Lämna ett svar

E-postadressen publiceras inte. Obligatoriska fält är märkta *

Denna webbplats använder Akismet för att minska skräppost. Lär dig hur din kommentardata bearbetas.