fixa&dona | Nu är soffbordet färdigmålat
56
single,single-post,postid-56,single-format-standard,ajax_fade,page_not_loaded,,qode-title-hidden,qode-content-sidebar-responsive,qode-theme-ver-9.3,wpb-js-composer js-comp-ver-4.12,vc_responsive

Nu är soffbordet färdigmålat

Nu är soffbordet färdigmålat
Sådärja, nu kommer äntligen bildbevis på det färdigmålade soffbordet. Men suck vad svårt det är att få till några vettiga bilder. Vi har nämligen en inglasad uteplats som täcker alla fönstren i vardagsrummet. Och med ett rejält snötäcke på taket så är ljuset något begränsat. Nåja, ni får i alla fall en uppfattning om hur det blev. Mina egentillverkade sittpuffar trivs ypperligt tillsammans med det nya bordet.

Foto: Privat 

17 Kommentarer
 • Isa
  Posted at 07:37h, 31 januari Svara

  Tjusigt :-)

 • Jenny - JennysWebsite.net
  Posted at 07:42h, 31 januari Svara

  Åh vad fint! Fick leta fram på din blogg hur bordet såg ut från början för jag ville jämföra! Jag är inte händig alls så jag undrar lite hur du har gått till väga?

  Jag menar då: Har du först tvättat bordet med någon slags målartvätt eller nåt? Har du sandpapprat bordet? Har du använt en roller på stora ytor och en pensel på mindre ytor? Vad för typ av färg använder man (ex. lackfärg etc…) Har du grundmålat i en annan typ av färg? Använt olja etc… Ja du hör att jag kan ingenting om detta… ;-) Hur har du gått tillväga och i vilken ordning?

 • Anonym
  Posted at 08:09h, 31 januari Svara

  Ser riktigt fint ut!

  Hur har puffarna hållit formen? Som jag förstod så var de rätt hårt packade med saccokulor, men har de ändå en tendens att “sacka ihop” så här efter en tids användning?

 • whynja
  Posted at 09:13h, 31 januari Svara

  Supersnyggt! Det där bordet skulle platsa i vilken flådig inredningsbutik som helst! Me like a lot! //whynja

 • Maria
  Posted at 09:14h, 31 januari Svara

  WOW!!
  Det blev ju jättefint!!!!!!

 • Lindie
  Posted at 12:01h, 31 januari Svara

  Supernice!

 • Minks
  Posted at 12:16h, 31 januari Svara

  Wow lovely! här ska ut o letas fynd! 50-60-tals möbler i vitt rockar!//M

 • Pernilla
  Posted at 12:43h, 31 januari Svara

  Gud vad snyggt!!!!

 • Anna
  Posted at 18:29h, 31 januari Svara

  Vad fint det blev. Verkligen urtjusig, och kuddarna matchar tulpanerna med..

 • Kix
  Posted at 01:08h, 01 februari Svara

  Det var ju jättefint! Va duktig du är!

 • Isabelle
  Posted at 03:03h, 01 februari Svara

  Isa: Man tackar!
  Jenny: Först slipade jag hela bordet. Både med slipmaskin och för hand. Först med ett grovt papper (40) och sedan finare och finare allteftersom. Sedan tvättade jag bort allt slipdamm och annat smuts med målartvätt. Därefter målade jag med en oljebaserad grundfärg (Alcros Servagrund). Därefter var det dags för två strykningar med lackfärg, Servalac Halvblank. Jag penslade underredet på bordet. Bordsskivan använde jag roller för att “sprida ut” färgen, sedan penslade jag för att få en fin yta. Det är mycket viktigt att använda en bra pensel! Det lönar sig i längden och du slipper irritera dig över lösa penselstrån. Det finns inget värre… Fråga gärna om det är nåt mer du vill veta.
  Du som frågar om puffarna: Puffarna har sjunkit ihop något, så nu är dom helt perfekta. Jag misstänkte att de skulle sjunka ihop en del, därför fyllde jag puffarna rejält redan från början, på gränsen till att bli för hårda. Men som sagt, nu är dom precis lagom.
  Whynja, Maria, Lindie: Ja visst blev det bra ;-) Jag är supernöjd! Formen på bordet tillför “mjukhet” till allt det raka och kantiga som annars finns i vårt vardagsrum. Härligt!
  Minks: Så sant som det var sagt. Kunde inte sagt det bättre själv!!!
  Pernilla: Jajamänsan. Nöjd är jag!
  Anna: Mmmm… och som du säger, kuddar och tulpaner matchar. Utan att jag reflekterat nåt nämnvärt över det. :-)
  Kix: Tack så jättemycket!

 • Camilla
  Posted at 10:16h, 01 februari Svara

  Vad snyggt det blev efter uppfräschning :D

 • Jenny/whatevermakesmehappy
  Posted at 10:40h, 01 februari Svara

  Otroligt snygg form på bordet – både skivan och benen! Det gör sig bra som vitt, men det var snyggt träfärgat också. Bra jobbat!

 • Isabelle
  Posted at 01:17h, 02 februari Svara

  Camilla: Ja, det blev riktigt bra! Roligt!
  Jenny: Formen är verkligen annorlunda, vilket jag föll för direkt. Jag tycker faktiskt att de böljande formerna framträder tydligare när det är vitt. Men hade det teakfärgade passat in i vardagsrummet hade jag behållit det omålat. Bara slipat och oljat in. Nu får jag se hur jag ska göra med bokhyllan… har inte bestämt mig än.

 • Jenny - JennysWebsite.net
  Posted at 07:23h, 02 februari Svara

  Tack för förklaringen om hur du gått tillväga! :-)

  Jag håller med dem andra att det blev en enorm skillnad! Tänk vad “lite” färg kan göra…

 • Bettina
  Posted at 09:55h, 22 februari Svara

  Vad tjusigt det blev!! Får man fråga vilken roller du använde?

  /Bettina

 • Cissi
  Posted at 18:52h, 09 maj Svara

  Åh,vilket läckert soffbord, jag vill verkligen ha ett sånt.

Skriv en kommentar

Page optimized by WP Minify WordPress Plugin