fixa&dona | Lillebrors rum nästa projekt
251
single,single-post,postid-251,single-format-standard,ajax_fade,page_not_loaded,,qode-title-hidden,qode-content-sidebar-responsive,qode-theme-ver-9.3,wpb-js-composer js-comp-ver-4.12,vc_responsive

Lillebrors rum nästa projekt

102134-292
Nu börjar det bli dags att fixa till lillebrors rum. Han är snart 1,5 år och börjar sakta men säkert lära sig allt fler ord. Spännande det där… att höra hur språket utvecklas. Men främst att märka hur mycket han förstår. Det är ju helt otroligt vad dom förstår i den åldern trots att dom inte kan uttrycka det själva. Nåja… tanken är att skapa ett mysigt, lekvänligt och inspirerande rum till lillebror. Ett rum som han vill vara i. För tillfället är storebrors rum och främst myshörnan under sängen det allra roligaste som finns! Men eftersom storebror precis har upptäckt "små-legot" så innebär det att dörren till hans rum måste vara stängd för annars käkar lillebror legobitar. Han hittar dom överallt, han måste ha nån lego-radar. Steg ett gällande lillebrors rum är att måla golvet vitt. I nuläget är det ett mörkt och slitet parkettgolv, precis sådant som tidigare fanns i storebrors rum. Men eftersom jag planerar att bygga en säng/myshörna till lillebror så innebär det att jag skulle behöva skruva reglar i golvet. Så då känns det som bortkastade pengar att lägga in ett Marmoleum Click hos honom med. Så nu testar jag istället att måla golvet halvblankt vitt. För att skapa en plats på golvet som är skön att sitta på skulle den gröna mattan från IKEA passa perfekt. En härlig färgklick! Väggarna är i nuläget vita men något ska de dekoreras med i sinom tid. Håller på och funderar för fullt. Men den härligt färgglada Zoo-fickan från Isa Form kommer passa perfekt i hans rum. Så inom kort kommer jag göra min första beställning från Isa.
Det var några av mina idéer… men steg ett är att måla golvet vitt. Och i helgen blir det kanske ett IKEA-besök med min lillebror och då ska jag göra några inköp till lilleman så jag kan börja bygga hans säng. Ska bli riktigt roligt att se om jag får till det som jag tänkt mig. Funderandet fortsätter…

Collage: Matta från IKEA och Zoo-tavla från Isa Form

13 Kommentarer
 • Sandra
  Posted at 00:19h, 25 oktober Svara

  Vilken bra beskrivning, kan nästan se det framför mig! Lyllo lillebror som kommer att få ett riktigt mysigt och fint rum. Kram Sandra

 • ruffa
  Posted at 07:18h, 25 oktober Svara

  Låter jättespänande! Skulle bli jätteglad om du sen berättar lite hurdan färg och hur det lyckades med golvet.
  Har själv ett laminatgolv som jag funderat på att måla… vad tror du? kan man?hur får man färgen att fästa? slipa innan?Laminat är ju ändå laminat…
  Ska bli spännande att följa ditt barnrumsprojekt!
  Isas illisar är ju såå fina!
  Ha det bäst! kram/ruffa
  ps. om du vill ta del av min blogg är det bara att maila mig. mvh fd. moosaik-milly

 • Brunkullan med Mosipperötter
  Posted at 07:40h, 25 oktober Svara

  Kommer bli så fint!
  Jag hade också en färg period när vi köpte hus -99. Har ockragult i vardagsrum, terracotta sovrum och knallblått barnrum……Vill nu ha vitt som du, och med fondvägg eller dekoration!!

  Du har fint hemma och är en av alla som inspirerar mig:-)

  Susanne

 • Eva
  Posted at 08:07h, 25 oktober Svara

  Låter som en bra idé, spännande att se hur golvet blir vitt. Kör du vattenbaserat eller lösningsmedel?
  Den gröna mattan såg intressant ut, kanske skulle passa i snuttans rum …

 • Malin
  Posted at 10:06h, 25 oktober Svara

  Hallå Hallå! Fina dom där bilderna är från ISA. Jag längtar till vi ska göra om i gossens rum. Har också funderat på den limeiga ryamattan men han leker mycker med lego & bilar nu & rummet r inte så stort. Kanske man kan ha den i ena änden av rummer eller nåt, får se. Vi ska med bygga en säng (med förvaring) under. Ska bli så roligt även om det är ett litet projekt. Fast det är roligt när det är färdigt. Har en bild över hur jag vill att rummet ska se ut, får hoppas det blir lika bra i praktiken. :))

  Ha det super! Kram Kram

 • Hilajn
  Posted at 10:36h, 25 oktober Svara

  Isas ficka är underbar. Snyggt tillsammans dessutom:)

 • Sofie
  Posted at 11:23h, 25 oktober Svara

  Jag har kollat på mattan (den mörkröda) på IKEA. Från avstånd såg den skitsnygg ut men när man kom nära tycke jag den såg väldigt plastig ut och “håren” satt ganska glest.

  Barnrummet kommer säkert bli jättesnyggt!

 • Isabelle
  Posted at 17:06h, 25 oktober Svara

  Sandra: Jag hoppas verkligen att det blir ett mysigt rum som lillebror kommer att stortrivas i. Tankearbete pågår för fullt!
  Ruffa: Skulle nog inte rekommendera att måla ett laminatgolv. Det är ju “plast” till största delen. Jag har ju ett parkettgolv (trägolv) så efter en lätt slipning ska det nog inte vara några problem att få till ett bra slutresultat. Fler rapporter kommer!!!
  Brunkullan med mosipperötter: Vad roligt att höra att jag är en av de som inspirerar dig! Tack!
  Eva: Jag gör ett försök med vattenbaserat först, pga. torktiden. Men skulle det inte fungera och det blöder igenom så ska jag köra ett lager oljebaserat ovanpå. Det blir nog bra… :-D
  Malin: Det ska bli kul att se vad du hittar på i “ditt” barnrum. Som du säger, den mattan är nog ingen höjdare när man leker med smålego. Men än så länge är lillebror för liten för det, så ett tag till skulle det passa perfekt med den mattan. Sen får det bli nån slät variant. Kram på dej!
  Hilajn: Tror Zoo-fickan blir perfekt till lillebror. Härligt färgglad och inspirerande! *
  Sofie: Mmmm… får se vad jag tycker om mattan. På “mitt” IKEA har den inte funnits de gånger jag varit där. Så nu är jag lite nyfiken… Men kul att höra att du tror på mig och mina idéer!

 • Perlan
  Posted at 19:10h, 25 oktober Svara

  Kommer ju bli hur fiiiiint som helst! :)
  kram

 • Mariakoden
  Posted at 21:33h, 25 oktober Svara

  Jag vet att du har bra smak. Det kommer garanterat bli HUR fint som helst!!!
  Jag har tänkt på dig idag. Har varit å kollat på tapeter. Hon på affären visade å visade å jag bara: Näää..det känns inte rätt….
  Är ute efter en medaljongtapet i beige å guld men ingen modern…åsså vill jag ha en rosa tapet till barnens toa….
  Jag gav upp.
  När jag tackade för hjälpen (fast hon inte kunde hjälpa mig men ändå) å sa att jag får nog återkomma kunde jag nästan höra hur expediten suckade: Herreguuud, måtte jag inte jobba då….
  Jag var riktigt vidrigt jobbig….=)
  Har du nån bra tapetsida att rekommendera`??????

  Ha det bäst!!

  K R A M!!!!!!!!!!!!!!!!

 • Isabelle
  Posted at 22:37h, 25 oktober Svara

  Perlan: Ja det får vi tro! :-D Kram
  Mariakoden: Ett mail är skickat! Kram på dig!!!!!!

 • ruffa
  Posted at 09:21h, 26 oktober Svara

  Tack för ditt svar! Har nog tänkt det själv med, att det finns ju ingen riktigt yta att slipa ner och måla på…
  Nåja golvet ska nu få vara så ett bra tag, sen får vi se vad vi hittar på!
  Ha en skön helg! /ruffa

 • Mia
  Posted at 13:26h, 13 november Svara

  Råkade hamna här när jag sökte på barnrumsinredning. Vilken underbar sida! Är det storebror som nu har våningssängen?
  Du verkar ha fått till det där lilla extra.
  Ha det bra!
  Mia

Skriv en kommentar

Page optimized by WP Minify WordPress Plugin