Hej och välkommen!
fixa&dona är en digital verktygslåda för dig som gillar inredning! Här får du verktyg att koppla ihop hjärna, hjärta & hand för att skapa ett hem och tillvaro som får dig att må bra och utvecklas till ditt allra bästa jag. Att se livet i färg helt enkelt! fixa&dona grundades november 2006 av mig, Hildur Blad. Jag är inredare och färgsättare och skriver om inredning, organiserande och personlig utveckling. Välkommen!

102134-414
De stora renoveringsprojekten är avklarade här hemma. Har lite småfix kvar bara innan jag är helt "färdig" med övervåningen. Sen finns det ju en källare också, men där tillbringar vi inte så mycket tid, så där tänker jag inte lägga ner alltför mycket energi och pengar på att fixa. I nuläget är det ok där nere, mer än så är det inte. Känner lite "renoverings-abstinens". Är sugen på att tapetsera eller måla nånstans. Fondtapeten i vardagsrummet är jag väldigt nöjd med, men kan tänka mig att tapetsera om där inom kort. Känner för något färgglatt men vårigare/somrigare. Dvs. utan så mycket svart. Vill ha något "lättare" på väggen rent kulörmässigt. Mer pastellaktigt. Hmmm… har några tapeter som jag skulle kunna tänka mig. Tål att funderas på. Vissa av er kanske tycker jag är galen, men ser man nya härliga tapeter varje dag så blir man väldigt sugen på omtapetsering. I vardagsrummet spenderar vi störst tid så därför känns det extra roligt att byta fondtapet här inne. Det går snabbt att förändra och skillnaden blir stor! Nåväl, innan jag tapetserar om ska jag försöka få klart småfixet. Inte så roligt, men väldigt skönt att ha avbockat på att-göra listan.
Så, det är väl lika bra att jag visar en bild på soff-delen i vardagsrummet. Innan jag hastigt och lustigt får för mig att tapetsera om. Vill ni se hur det såg ut i denna del av vardagsrummet innan jag renoverade så kan ni klicka här.
Annars vill jag passa på att önska er trevlig vecka!

Total
0
Shares
24 comments
 1. Förstår att du blir sugen på att fixa och dona hela tiden som ser alla fräscha tapetnyheter!:D
  Här händer det nästan ingenting just nu..
  Ha en trevlig vecka du också!
  KRAM!

 2. Hejhej…..Jag å sonen sitter just nu å beundrar ert superfina vardagsrum….. Synd att man inte kan ge bort tapeter….jag hade gärna tagit era. Eller så får jag köpa nya å smälla upp på väggen!!!!?
  Sen vill jag åxå ha en vit soffa…….
  Hoppas du får en bra start på veckan!
  Ha det bäst!

  KRAM!!!!!!!!

 3. Japp jag tycker du är galen ;) Nä men förstår att det lätt kliar i fingrarna när du ser en massa nya och snygga tapeter dagligen. Du kan ju komma hit och tapetsera istället? ;)

 4. Förstår att det är svårt att inte vilja göra om när man jobbar med tapeter:)

  Och när man tänker förra våren för den svarta, och juli-07 för den ni har nu och redan en ny på G…så önskar jag så att jag bodde hos dig..haha:-D
  För vår vardagsrums tapet är från 1999….!!! Och jag KRÄKS på den varje dag. Men min sambo tycker att vi nyss gjort om…hihi!!

  Men nu ska jag måla den vit, och sätta en vägg med fond. Har inte bestämt än vilken, men nått svart/svart eller vitt/vitt kommer det bli….tror jag..!!

  Susanne

 5. Jag tycker din tapet är helt underbar, byt inte ut den. Men jag förstår dig. Jag vet inte hur många klockor, smycken, väskor och sånt där jag har – sånt jag ser varje dag på mitt jobb. Sakerna blänger på mig varje dag tills jag ger upp. :)

 6. jag tycker du är rätt skön som funderar på att byta, modigt! men om det var min vägg skulle jag nog inte våga chansa…tyvärr! Rackarns snyggt har ni det iaf. kram

 7. Tycker ert vardagsrum e så snyggt, bara älskar tapeten!=)En sån tapet som jag skulle gå och tråna efter men som jag e för feg för att köpa=)Ha en skön söndagskväll, kram emmsan

 8. Klart att du är galen, tapetgalen!

  Själva håller vi på att vela över tapeter till kolonin. Just när det gäller tapeter är jag så feg. Väggarna blir alltid vita,
  men så har vi ju rätt mycket andra färger här hemma! Fast i kolonin vill jag egentligen ha något annat än här hemma, fast vad?

  Hoppas ni får en riktigt bra vecka! kram

 9. Så snyggt det blev, förstår att du är nöjd!!
  Men förstår inte att du redan planerar på att tapetsera om !?
  Men hur det än blir med den saken tror jag inte att det blir annat än bra, då du verkar ha bra smak.

  Hoppas du får en bra dag.

 10. Vill med gärna tapetsera om i vardagsrummet.. men asså.. men ryggåstak så har man ju hiskeliga väggar.. Så det får nog någon annan göra åt oss.. Därför lär det väl dröja tyvärr! :(
  kram kram

 11. Ja, du kanske är lite galen, men det får man ju vara ;)
  Jag brukar måla om rätt ofta, men jag är inte lika flitig med tapetserandet. Det är ju inte hiskeligt dyrt att tapetsera en fondvägg och ombyte förnöjer! Ser fram emot nya bilder på ditt vardagsrum! :)

 12. Ni har en helt underbar tapet och ni är väldigt vågade som har satt upp den. Jag gillar den skarpt men skulle själv ha svårt att ha den hemma hos mig. Roligt att ni gillar färg. :) Det blev jätte fint i vardagsrummet.

 13. Allihopa: Tack för era kommentarer! Är nog som sagt “tapet-galen”. :-D Har haft med tapetprover hem och känt mig för. Vet vilken tapet jag kommer välja den dag det är dags för tapetsering. Fast först ska jag nog invänta några nya tapetkollektioner som jag har stora förhoppningar på. :-D Vill inte göra nåt förhastat!!! Nåja, har lite annat att pyssla med tills dess.
  Kajsa: Jodå, personalrabatt har jag så det är ju trevligt för plånboken. :-D
  Camilla: Bordet har jag köpt på Blocket. Ett bord från 40-50 talet nån gång som ursprungligen var i teak. Jag ÄLSKAR det!!! Perfekt eftersom det är så högt.
  Birka: Vad roligt att jag kunde tipsa dig! Hubbabubba-känsla var en bra benämning. ;-)

Lämna ett svar

E-postadressen publiceras inte. Obligatoriska fält är märkta *

Denna webbplats använder Akismet för att minska skräppost. Lär dig hur din kommentardata bearbetas.