Hej och välkommen!
fixa&dona är en digital verktygslåda för dig som gillar inredning! Här får du verktyg att koppla ihop hjärna, hjärta & hand för att skapa ett hem och tillvaro som får dig att må bra och utvecklas till ditt allra bästa jag. Att se livet i färg helt enkelt! fixa&dona grundades november 2006 av mig, Hildur Blad. Jag är inredare och färgsättare och skriver om inredning, organiserande och personlig utveckling. Välkommen!


Igår var jag och yngste sonen iväg på loppis. Ett inköp blev det, och det är ovanstående vägglampa. Aj lajk!!! Ingen tvekan om att den skulle bli min. Härligt lekfull, precis som jag vill ha det. Med ett pris på 20 kronor så var det inte mycket att fundera över. Nu är dock inte lampan brun längre. Sprayning pågår! Inte i nån alltför spännande kulör dock, men det ska nog bli bra ändå. Bilder kommer!
Och som ni ser så gillar jag fåglar. I bakgrunden ser ni min fondtapet i vardagsrummet. Helt omedvetet så har dom sakta men säkert intagit vårt hem. Jag har fått pippi på fåglar! *fniss*

Foto: Privat

Total
0
Shares
36 comments
 1. Läcker lampa du fyndat…ska bli spännande att se!! Å vad jag gillar din hall…nån skrev att det var den snyggaste hallen de sett…kan inte annat än instämma! Så coolt med ljusslingan!!

  kram å nattinatti//tina=)

 2. Riktigt läcker lampa och vilket pris, kanon!!!Måste nog börja gå på loppis snart;)

  En fråga, trädtapeten du har i hallen har vi funderat på att ha i vardagsrummet, vad kostar den och vet du vart den säljs??Kanske du har den i "din" butik? har inte hittat den här nämligen!?=/Tackar på förhand, kramar emmsan

 3. Svar: Hello igen!Okej, går det tre våder på en rulle??Ja jag tror jag bor i närheten i alla fall, e ju inte helt säker på vart du jobbar men kanske i Skövde??=)Natti natt, kram emmsan

 4. Grym lampa!

  Jag var själv på 50- och 60-talsloppis i helgen. På en av väggarna hade de "din" tapet. Fin tapet,sa jag till min mamma. Där går gränsen, blev hennes svar.

  Haha! Smaken är som baken… Hon var väl trött på mig efter att vi studerat tapetkartor till deras nya hus hela helgen. Jag har lite för coola förlag =)

 5. Jag gissar på att de blir limegröna.Coola är de i alla fall.Jag är så impad av din förmåga att måla om saker.Vilket tålamod du har.Skicka hit lite är du snäll :)Ha det gott

 6. vilket fynd. Vi har inte varit på någon loppis i sommar, men det kommer, jag lovar. Hoppas på något fynd. Ha en bra dag

 7. kikar in på din blogg ofta. Underbar!

  Jag har en fråga till dig som kan tapeter.

  Vi håller på att göra om vårt kök vita luckor och ett svart och grå stor rutigt golv. Sen har vi en bit som ska vara tapet. Och vad tror du? blir det snyggast med en enfärgad utan mönster bara för golvet blir ganska så dominerande eller kan man ha mönster på tapeten också?

  Var hittar man snygga enfärgade tapeter?

  Mvh Johanna

 8. Vad blev det för färg då? Å var ska den vara?

  Jag hittade 2 knallgula på Tradera, men glömde sen bort att lägga bud mot slutet..jag ångrar..

  Dösnygg:-)

 9. Allihopa tack så jättemycket för era kommentarer! Såå kul med respons på inläggen. :-D

  Tina: Oj så smickrande att höra att du gillar min hall! Jag är också supernöjd, fyller verkligen sin funktion.

  Emma: Svar har du fått på din blogg! Men den kostar runt 850 kronor rullen. Och ja, mönsterpasset ligger på strax över 70 centimeter, så med en takhöjd på runt 2,40m-2,50 meter får du ut tre våder per rulle.

  Anna: Ha, ha… din kära mor var nog rätt less… För det är ju typ en av de snyggaste tapeter som finns. ;-) Insåg hon inte det!? skratt Och betydligt gräsligare tapeter har jag sett. :-D

  Lilla My: Jo då, tålamod finns det rätt mycket av. Fast just i det här fallet så behövdes det inte så jättemycket. Bara att tvätta, slipa lätt och spraya några vändor. Eller iofs rätt många vändor eftersom skärmen är vridbar och man måste vinkla, spraya, torka och vinkla igen. Så fortsätter det tills allt är målat. Men fint blir det! Fast jag är redan sugen på att byta kulör. Såå tråkig färg jag valde! Men, men… det kan jag göra nån annan gång. :-D

  Johanna: Personligen tycker jag inte det är några problem att blanda mönster, i alla fall inte sålänge som man håller sig till samma färgskala. Det blir oftast mer personligt om man vågar sig på att mixa mönster. Men snygga enfärgade finns det i princip varje tapetkollektion. Frågan är bara om du vill ha nån struktur, matt eller blankt, vinylskikt osv. Finns hur mycket snyggt som helst när det gäller enfärgade tapeter!

 10. Det är sååå härligt med loppis – man fyndar alltid! Lampan kommer bli super… jag gissar att den kommer sprayas i mossgrön eller i svart :)

 11. Ojoj vilken snygging! Jag har också hittat en retrolampa på loppis. Kan slänga in en bild på den i bloggen i kväll kankse :-)

  Men va trist då att du skulle måla ÖVER den läckra bruna färgen. Den va ju gör-snygg!

  /Hanna

 12. Fin lampa…..ja eller hur! Har 2 sty likadana fast i guld. Ska bli spännande att se den sprayad…luskar fortfarande på vilken färg mina ska få./Jonna<

 13. Jag har köpt 2 st liknande lampor, fast i golvmodell (Hemi klot) och jag vill ha dem svarta. Just nu är de bruna och mässingfärgade. Kan du ge mig tips på hur jag ska gå till väga för att spraya om dem, är nybörjare på dylika saker. Tack för en inspirerande blogg! Mvh, Frida

Lämna ett svar

E-postadressen publiceras inte. Obligatoriska fält är märkta *

Denna webbplats använder Akismet för att minska skräppost. Lär dig hur din kommentardata bearbetas.