fixa&dona | Tema: Vardagsrum
689
single,single-post,postid-689,single-format-standard,ajax_fade,page_not_loaded,,qode-title-hidden,qode-content-sidebar-responsive,qode-theme-ver-9.3,wpb-js-composer js-comp-ver-4.12,vc_responsive

Tema: Vardagsrum


Ännu en måndag och dags att presentera ett nytt bidrag i tävlingen “Jakten på Sveriges härligaste inredningsblogg” som arrangeras av kanal5.se
Denna vecka, sista temat i tävligen är det vardagsrummet som det fokuseras på. Här kan du se mitt och de övriga deltagarnas bidrag.
Jag vill verkligen tacka alla er som röstat på mina bidrag de senaste veckorna!!! Jag är otroligt glad över att mina tolkningar på de olika temana fallit er i smaken. Och ingen skulle bli gladare än jag om du tycker att mitt bidrag denna vecka ska få din röst. :-) Röstar gör du isåfall här. Och som vanligt har de som röstar chansen att vinna ett presentkort från Indiska.

För mig är ett vardagsrum just ett var dags rum. Här tillbringar både familj och gäster största delen av tiden, tätt följt av köket. Eftersom detta rum används flitigt i de flesta hem valde jag att inreda enkelt och funktionellt, men ändå skapa kontraster med hjälp av färger och former.
En svart och vit bas är perfekt om man gillar att arbeta med kontraster vilket jag gör. Med svart och vitt som bas framhävs de färger som du använder som accentfärg som allra bäst.

Detta tema lät jag ett tyg från Marimekko sätta an tonen. Tyget spände jag upp med hjälp av knappnålar på två frigolitskivor som jag limmat ihop. Att byta ut tyget är både enkelt och ett billigt sätt att förändra känslan i rummet.
I soffan sätter jag mig gärna en stund för att läsa en bok eller inredningstidningar. Därför är läsbelysning nödvändig och då kommer den stora golvlampan väl till användning. En lampa som dessutom tillför en känsla av lekfullhet.
Kuddarna mjukar upp och en pläd är skön att ha nära till hands när man känner sig trött och lite frusen. Ett njurformat soffbord mjukar upp intrycket. Det blir en behövlig brytning till det kantiga mönstret i tygtavlan, randen på tapeten och soffan med raka linjer. Stora golvkuddar blir extra sittplatser, perfekta till barnen och dessutom en härlig färgklick. Färgen på golvkuddarna och kuddarna i soffan plockar jag upp ur tygtavlan.

Genom att placera något grönt på golvet, på bordet, i soffan och på väggen får blicken en linje att följa vilket skapar en känsla av enkelhet och ro för ögat trots kontraster både gällande färger och former.
Använd dig inte av för många kulörer när du inreder ett rum. Låt en till två kulörer dominera och tillsätt en accentfärg. Då blir det effektfullt men ändå lugnt för ögat.

Min inköpslista till veckans tema finner du här.

Dessa veckor har varit otroligt roliga! Idéer och tankar virvlar i mitt huvud. Och är det något jag verkligen vill så är det att  bli utsedd till inredningsbloggare på kanal5.se En vecka kvar. Sen vet vi vem det blir! *spännande*


Foto: Hildur Blad

14 Kommentarer
 • ida
  Posted at 00:11h, 28 april Svara

  Wow, snyggt! Jag håller tummarna för dig

 • tina
  Posted at 00:26h, 28 april Svara

  Snyggt och ispirerande som alltid hos dej!

  Du får min röst…lycka tll!

  kram/tina

 • Inspirera Mera
  Posted at 00:28h, 28 april Svara

  Vad fint du har gjort det, som vanligt! Gillar dem gröna accentfärgen och din fina top hat lampa. Kram Sandra

 • InneoUte-Malin
  Posted at 08:19h, 28 april Svara

  Du är verkligen bra på det här. Jag tror du ror hem det. :-)

 • Purple Area
  Posted at 09:34h, 28 april Svara

  Snyggt, du har verkligen din stil rakt igenom. Härligt att se.

 • Kristin igen
  Posted at 10:13h, 28 april Svara

  Du får min röst, igen!!

 • FURNISH.etc
  Posted at 10:55h, 28 april Svara

  Du är outstanding! Såå snyggt! Håller tummarna för dig!

 • Blogg by Maliin Stoor
  Posted at 14:49h, 28 april Svara

  Lycka till!!

  Jättefint med de klara färgerna mot svart-vitt…

  I Like!!

  Go Girl =)

  Maliin

 • Maria
  Posted at 16:10h, 28 april Svara

  Åh, du får definitivt min röst den här veckan också!

 • Jennie
  Posted at 20:51h, 28 april Svara

  Ja, vad säger man…. Snyggt, som allt som du gör!

  Jag gillade marimekkotyget och jag drömmer om top hat lampan.

 • Cornelia
  Posted at 23:11h, 28 april Svara

  Som vanligt, supersnyggt!

 • Kattis
  Posted at 10:38h, 29 april Svara

  Jättesnyggt, verkligen!

 • johanna
  Posted at 10:48h, 29 april Svara

  Vad fint du gjort!!

  Måste gå in på tv 5 och kika lite. :)

  Ha det bra!

  //Johanna

 • Mamma iza
  Posted at 00:18h, 01 maj Svara

  Allt du sätter dina fingrar i blir ju underbart!!! Skulle aldrig våga sätta upp vissa av dina tapeter. Med hos dig blir allt bra!! Bara så läckert!!!

Skriv en kommentar

Page optimized by WP Minify WordPress Plugin