fixa&dona | Svart, vitt och grått
1545
single,single-post,postid-1545,single-format-standard,ajax_fade,page_not_loaded,,qode-title-hidden,qode-content-sidebar-responsive,qode-theme-ver-9.3,wpb-js-composer js-comp-ver-4.12,vc_responsive

Svart, vitt och grått


Svart, vitt och grått. En färgskala som får allt större utrymme här hemma. Sakta men säkert byts det färgglada ut mot gråskala, även om det självklart finns rum som även i fortsättningen kommer att vara härliga färgklickar, däribland mitt arbetsrum. Jag kan egentligen inte förklara varför eller när det hände. Kanske beror det på att jag inte jobbar i färgaffär längre. Men när jag ser bilder som dessa, hämtade ur Sköna Hem så inser jag än en gång att gråskalan är otroligt vacker och rogivande.

Nu ska jag göra övriga familjen sällskap. Vädret är trist så vi passar på att åka till sportaffären och inhandla en hockeyutrustning till äldsta sonen. Bäst att bocka av sakerna på att göra/att handla-listan innan vardagen kör igång igen. Trevlig helg till er alla, mina kära bloggläsare! Jag uppskattar verkligen att ni kikar in här!


Foto: Sköna Hem/Johan Carlson

7 Kommentarer
 • Frida
  Posted at 14:25h, 31 juli Svara

  En enhetlig bas tröttnar man aldrig på! Och så kul att kunna addera färgklickar efter humör och säsong :-)

  • Hildur Blad
   Posted at 18:29h, 31 juli Svara

   Frida: Så sant som det är sagt! En enhetlig bas är A och O. Då är det lätt gjort att förändra när lusten faller på. Själv är jag mer inne på att mixa olika material, men alla i gråskala.

 • gella
  Posted at 14:48h, 31 juli Svara

  Intressant inlägg! Dras själv också mot gråskalan… Men jag är inte lika snabb på att genomföra min drömmar som du så vi får väl se vart vårt hem landar (om d nånsin gör det??)… ;) Tack för en härlig blogg! :D

  • Hildur Blad
   Posted at 18:30h, 31 juli Svara

   Gella: Jag har lagt av mig… är inte alls lika snabb på att genomföra mina planer nuförtiden. :-) Men när det är såpass enkelt som att byta några kuddar och tapetsera om en vägg så är det snabbt gjort och inte blir det särskilt kostsamt heller.

 • annah
  Posted at 20:44h, 31 juli Svara

  Jag älskar svart, vitt och grått! När vi ska göra iordning vårt sovrum framöver ska det gå i grått, svart och lila.. typ som här: http://www.aftonbladet.se/wendela/relationer/article7383278.ab

  Tänkte passa på att fråga dig vad du använde för färg när du målade om stringhyllan? Har själv en stringhylla som behöver fräschas upp lite.

 • Ann-Christine
  Posted at 09:09h, 01 augusti Svara

  Den övre bilden är verkligen “VILL HA”!!
  Skön färgskala, rent och enkelt men ändå ombonat med grönskan och skinnen. Jättesnyggt med svart stomme!

  Längesen jag tittat in här, har hittat massor med inspiration nu!

 • Hildur Blad
  Posted at 23:20h, 01 augusti Svara

  Annah: Ser ju både mysigt och lyxigt ut! När jag målade om Stringhyllan använde jag en oljebaserad grundfärg för att vara säker på att slippa genomslag. Dvs att tidigare behandling “blöder igenom” och gör att resultatet blir gul/brun-flammigt. Med en oljebaserad grundfärg är du säker på att slippa detta! Sen rollade jag hyllplanen med en halvblank vattenbaserad snickerifärg. Gavlarna spraymålade jag.
  Ann-Christine: Håller med dig till fullo! Rena drömmen! Vad roligt att du hittade hit igen. Och ännu roligare att du hittade massor av inspiration. Du är varmt välkommen tillbaka snart igen!

Skriv en kommentar

Page optimized by WP Minify WordPress Plugin