fixa&dona | Funkishuset: köksgolv
2972
single,single-post,postid-2972,single-format-standard,ajax_fade,page_not_loaded,,qode-title-hidden,qode-content-sidebar-responsive,qode-theme-ver-9.3,wpb-js-composer js-comp-ver-4.12,vc_responsive

Funkishuset: köksgolv

Swisch! Då var det helg igen… Och därmed mer tid för renovering av vårt funkishus. Nu har vi haft huset i en månad. Om en och en halv månad är det dags för inflytt. Spännande!
Efter jobbet åkte jag till vår färgaffär här i Tibro och hämtade golvet jag beställt till köket. Jag har funderat fram och tillbaka på vad vi skulle ha för golv till vårt högblanka vita kök. Till sist beslutade jag mig för att satsa på ett golv som jag lagt in i vårt nuvarande hus och varit väldigt nöjd med. Nämligen Marmoleum Click från Forbo som huserar i äldsta sonens rum och i hallen. Mjukt och varmt att gå och stå på. Löjligt enkelt att lägga. Miljövänligt. Lätt att hålla rent. Tåligt. Tidigare har jag lagt helsvarta golv med plattor i storleken 30×30 cm. Men till vårt nya kök testar jag något nytt! Eftersom vi har ett avlångt kök beslutade jag mig för att lägga in ett randigt golv. Ränderna läggs på bredden för att visuellt bredda rummet. Färgerna är Raven (svart) och Volcanic Ash (mörkgrå). Jag har valt att använda mig av plattor i storleken 90×30 cm. Varje rand blir alltså 30 cm bred. Nu ser jag med spänning fram emot när golvet är på plats. Men innan dess måste väggarna i köket slipas och taket målas. Fredagskvällen har ägnats åt spackling av skruvskallar och gipsskarvar. Imorgon blir det slipning och takmålning. Sen är det dags att lägga golv. Tjoho!

F0to: Hildur Blad

4 Kommentarer
 • Ett stenkast från Fyndet
  Posted at 23:01h, 29 april Svara

  Det ska bli spännande att se det färdiga resultatet med köksgolvet!! Jag hade Raven och Volcanic Ash i 30*30 rutmönster i förra köket. I nya köket, som är än smalare än det gamla, valde jag enbart Raven och det är jag klart nöjd med.

 • Annelie
  Posted at 08:12h, 30 april Svara

  Så spännande att få se golvet när det ligger på plats.
  Hoppas att ni får en bra renoveringshelg…

 • Miss CutiePie
  Posted at 09:12h, 30 april Svara

  Lycka till ska bli spännande att se resultatet sen!

 • Sara
  Posted at 14:21h, 30 april Svara

  Det låter riktigt snyggt och ska bli verkligen bli kul att se resultatet! Valborgskraaaam

Skriv en kommentar

Page optimized by WP Minify WordPress Plugin