fixa&dona | Funkishuset: vardagsrum
2869
single,single-post,postid-2869,single-format-standard,ajax_fade,page_not_loaded,,qode-title-hidden,qode-content-sidebar-responsive,qode-theme-ver-9.3,wpb-js-composer js-comp-ver-4.12,vc_responsive

Funkishuset: vardagsrum

Då var det dags för en glimt från vardagsrummet i vårt funkishus. Vad jag gillar mest med detta rum är ljusinsläppet med de stora fönstren i två väderstreck. Från vardagsrummet kan man även ta sig till uteplatsen som förbinder kök och vardagsrum. Favorit nummer två är stavparketten. Planen är att låta slipa parketten och därefter behandla den med grafitgrå hårdvaxolja.
Idag har vi varit till återvinningen och gjort oss av med en hel massa skräp och byggavfall. Maken har bland annat börjat regla upp nya innerväggar i badrummet och köket. Jihooo… nu är det slut på rivandet!!!

Foto: Hildur Blad

5 Kommentarer
 • Karin
  Posted at 07:31h, 13 april Svara

  Jag har funderat på en sak, ni har två barn va? men bara två sovrum, hur ska ni göra ? ska barnen dela rum eller har ni kommit på någon fiffig lösning? :)

  Hildur svarar: Stämmer bra det. Två barn har vi. Dom har själva valt att dela rum till att börja med. Men det finns ytterligare ett sovrum i källaren som sedan kommer att bli antingen vårt sovrum eller äldsta sonens rum. Det dröjer dock drygt ett år (eller om/när situationen blir ohållbar att barnen delar rum) innan någon flyttar in i källar-sovrummet. Källaren ska få sig en uppfräschning först.

 • Knaada
  Posted at 16:05h, 13 april Svara

  Parketten ser verkligen fantastisk ut!

  Men det är ju såååå “förbjudet” att göra nåt annat än lacka parketter här i vårt avlånga land, tufft vågat säger jag! :) Ser mycket fram emot resultatet!

  Vår parkett var så stygg att jag målade över hela patrasket istället, men jag vågar knappt berätta för folk vad som är där under :)

 • Lotta
  Posted at 17:17h, 13 april Svara

  Låter kanonsnyggt med golvet! Jag har också funderat i samma banor, men vi har inte fiskbensparkett utan nån annan stavparkett som ligger i nått sorts rutmönster, inte alls lika snyggt! Så jag vet inte om det är värt att lägga tid och pengar på det. Så nu är tanken att det blir ett nytt golv. Eller vad tror du som är så duktig på golv?
  Ha en findag! Mvh Lotta

  Hildur svarar: Ja jag tror golvet kan bli riktigt fint. Ville ha kvar träkänslan men slippa den gula tonen. Har nog en likadan parkett som dig i vårt nuvarande vardagsrum. Men valde att lägga ett svart laminatgolv ovanpå istället eftersom jag inte orkade krångla med slipning av golvet. Men det är inte mycket som slår lite träkänsla. Och tack vare hårdvaxoljan så är det rätt enkelt att pigmentera och behandla golvet för att få önskad nyans. Det som fick mig att backa förra gången var att jag inte hittade nån form av behandling som föll mig i smaken.

 • Anette
  Posted at 17:38h, 13 april Svara

  Det är så spännande att följa ditt projekt!
  Duktig är du!!

  //LimeLadies :)

 • Therese
  Posted at 20:26h, 18 april Svara

  Vilka ytor!! Härligt!! Ska bli spännande att följa!!

  Kram

Skriv en kommentar

Page optimized by WP Minify WordPress Plugin