fixa&dona | Barnen går loss med kofoten
3284
single,single-post,postid-3284,single-format-standard,ajax_fade,page_not_loaded,,qode-title-hidden,qode-content-sidebar-responsive,qode-theme-ver-9.3,wpb-js-composer js-comp-ver-4.12,vc_responsive

Barnen går loss med kofoten

En helg med riktig semesterkänsla är till ända! En helg som fyllt på energidepåerna. Övriga familjen har nu påbörjat sin ledighet, men jag jobbar en vecka till innan jag får göra dom sällskap.
Vi har hunnit med en hel del renoverande i helgen. Igår fick vi god hjälp av barnen med att knacka loss klinkersplattor från uteplatsen. I synnerhet yngsta sonen hjälper gärna till och han ger sig inte i första taget. Äldsta sonen däremot har alldeles för mycket spring i benen och tillbringar nästintill all vaken tid i Actionparken och övar tricks på sin kickboard.

Vid kraftigt regn droppar det rakt ner i källaren eftersom golvet är allt annat än tätt. Så att åtgärda golvet ligger högt på prioriteringslistan. Frosttåligt klinkers för utomhusbruk hade jag turen att få tag på till bra pris på en konkursutförsäljning för några veckor sedan. Barnen gjorde ett dunderbra jobb (de gillar att gå loss med kofoten) med att ta bort klinkersplattor och maken ska i veckan bila bort det gamla murbruket innan golvet får stå och torka till ett tag innan det är dags att lägga på tätskikt och ett nytt lager klinkers.Foto: Hildur Blad

7 Kommentarer
 • Emma
  Posted at 07:56h, 11 juli Svara

  Härligt att kunna gå loss lite:) Ska bli kul att se bilder på det färdiga resultatet sen, kommer bli snyggt:) Ha det bra, kram emma

 • Maria
  Posted at 10:10h, 11 juli Svara

  Åh, ni ser ut att ha fått tag i ett så härligt hus!

 • Hallakulle bygger bo
  Posted at 16:15h, 11 juli Svara

  Fint staket där på uteplatsen.

 • Erik M
  Posted at 02:34h, 18 juli Svara

  Wow, vilket jobb ni har gjort! Ni måste känna er väldigt nöjda när det väl är borta! :)

  • Hildur Blad
   Posted at 21:27h, 19 juli Svara

   Hej Erik! Ja, tittar man tre månader bakåt i tiden inser man verkligen hur mycket vi hunnit med. Känns jättebra!

 • susanne
  Posted at 20:45h, 09 september Svara

  Hej först vill jag bara säga att det är skönt att se att ni lägger klinkers och inte lägger ett trädäck som de flesta gör när de köpt ett funkishus, ofta dessutom extra utbyggda trädäck som inte alls passar på funkis hus.

  Alla hade klinker-klädda altaner då de byggdes. Det finaste hade varit att lägga dit samma storlek på klinkersena som det var från början, dvs som arkitekten som ritade huset tänkt. Det blir ju självklart snyggast eller att i alla fall hålla sig inom de mått man använde till den typen av arkitektur.

  De blir tyvärr lite 90-tals köksgolvskänsla med de där stora grå plattorna. På nåt sätt opersonligt antagligen för att det bryter mot stilen i arkitekturen, huset och räcket har en tidsstil och golvet ett annat, det har jag svårt för. På alla gör-om-hemma-program på tv är det väl nåt sånt de har kört med i kök och vardagsrum så det är inte konstigt om folk som inte är formgivare, designers, arkitekter eller ja lite insatta i byggnadsstilar tycker det passar då. Finast är ju då man restaurerar och bygger om så byggnadsstilen hänger ihop och att man skaffar sig insikt i byggnadsstilar och material från olika tidsepoker.

  • Hildur Blad
   Posted at 00:09h, 12 september Svara

   Hej Susanne! Jag håller med dig. Men ibland är inte allt riktigt så enkelt, av flera skäl.

Skriv en kommentar

Page optimized by WP Minify WordPress Plugin