fixa&dona | Paradiset, Eldblomma & Vårklockor
3522
single,single-post,postid-3522,single-format-standard,ajax_fade,page_not_loaded,,qode-title-hidden,qode-content-sidebar-responsive,qode-theme-ver-9.3,wpb-js-composer js-comp-ver-4.12,vc_responsive

Paradiset, Eldblomma & Vårklockor

Om du tänkt tapetsera med något av Josef Franks mönster Vårklockor, Paradiset eller Eldblomma inom kort så är det bäst att du skyndar på med att beställa hem de tapetrullar du behöver. Den 31 augusti 2011 slutar nämligen Boråstapeter att tillverka dessa tapeter på grund av en tvist med Svenskt Tenn om vem som har rättigheterna till mönstren.

Mönstren ritades ursprungligen på 1940-talet till Norrköpings Tapetfabrik som senare blev en del av ECO tapeter när det bildades i slutet av 1960-talet. Och för några år sedan blev ECO uppköpta av Boråstapeter och sedan dess har de tryckt Josef Frank-tapeterna. Men nu är det som sagt slut på detta. Hinner du inte besöka din färgaffär för att göra en beställning går det lika bra att beställa på webben hos Tapetorama.Pressbilder: Boråstapeter

7 Kommentarer
 • pia
  Posted at 09:49h, 23 augusti Svara

  Ja nu finns inte tid att vela längre….jag springer in idag å beställer två rullar av vårklockor :)

 • Wallfashion
  Posted at 13:18h, 23 augusti Svara

  Vi kommer att köpa på oss några kartonger extra innan den försvinner…kan vara bra att känna till. Gå till närmaste Nordsjö-butik (eller annan färgbutik) och be dem beställa från wallfashion bara så… ;)

  Mvh

  Henrik, Wallfashion

 • Hanna
  Posted at 13:21h, 23 augusti Svara

  har alltid tänkt mig att tapetsera eldblomma någonstans, hur ska man förvara tapetrullarna i så fall? Kan ju ta år innan jag får tillfälle som det ser ut nu!

 • Jullan
  Posted at 15:18h, 23 augusti Svara

  Kommer de fortfarande att finnas till försäljning hos Svenskt Tenn?

  • Hildur Blad
   Posted at 23:45h, 23 augusti Svara

   Hejsan,
   Såvitt jag vet finns det inga planer att de ska ta upp tillverkningen och försäljningen av dessa tapetmönster i nuläget.

 • Magnus
  Posted at 11:35h, 27 augusti Svara

  Hej, tänkte bara tipsa om att de säljs ut till ett bättre pris på http://www.wallstore.se

Skriv en kommentar

Page optimized by WP Minify WordPress Plugin