fixa&dona | MIKEY – en gammal bekantskap
3783
single,single-post,postid-3783,single-format-standard,ajax_fade,page_not_loaded,,qode-title-hidden,qode-content-sidebar-responsive,qode-theme-ver-9.3,wpb-js-composer js-comp-ver-4.12,vc_responsive

MIKEY – en gammal bekantskap

Igår hade jag besök på jobbet av vår representant från Ljungbergs Textil, Titti. Med sig hade hon en nyhet, mönstret MIKEY av den välkända keramikern Lisa Larson. Numera 80-åriga Lisa är mest känd för sina folkkära och humoristiska keramikserier men tack vare hjälp från sin dotter Johanna Larson har de kunnat jobba vidare med gamla skisser och mönster och omvandlat dom till textilmönster.

Själv kastades jag genast tillbaka en sisådär 25 år i tiden när jag fick se tyget, till besöken hos farmor och farfar. Där hade nämligen barnbarnen varsin mugg, prydd av djur skapade av just Lisa Larson som vi fick använda vid de obligatoriska söndagsmiddagarna. Numera, efter att farmor och farfar gått bort huserar muggen i mitt eget kök och används av mina egna barn titt som tätt.
Jag måste erkänna att jag aldrig reflekterat över vem som skapat mönstret på min väldigt speciella mugg. Det enda jag tänkt på är att jag aldrig riktigt kunnat bestämma mig för är om katten är snäll eller elak. Tycker MIKEY ser lite “lurig” ut. Trots detta blev jag faktiskt lite sugen på att inhandla en halvmeter av den gråa färgställningen och sy en kudde. Vi får se…


Foto: Hildur Blad

4 Kommentarer
 • Holger
  Posted at 21:46h, 25 oktober Svara

  Vart har min sån mugg tagit vägen?

  • Hildur Blad
   Posted at 21:52h, 25 oktober Svara

   Hej där! Vet inte… är osäker på om du och brorsan fick nån!? Kan ha varit före er tid. Men hör med mamma, hon har säkert koll. :-)

 • Titti LIljegren
  Posted at 09:27h, 26 oktober Svara

  Åh vilken läcker mugg!! Och vilken fin blogg du har :)
  Jag tycker katten ser busig ut, som om har har nått lurt på g… Klart du skall ha en kudde! Let me know :)

 • Marie
  Posted at 21:24h, 10 november Svara

  Jag är kär! Vill ha vill ha vill ha:)

Skriv en kommentar

Page optimized by WP Minify WordPress Plugin