Hej och välkommen!
fixa&dona är en digital verktygslåda för dig som gillar inredning! Här får du verktyg att koppla ihop hjärna, hjärta & hand för att skapa ett hem och tillvaro som får dig att må bra och utvecklas till ditt allra bästa jag. Att se livet i färg helt enkelt! fixa&dona grundades november 2006 av mig, Hildur Blad. Jag är inredare och färgsättare och skriver om inredning, organiserande och personlig utveckling. Välkommen!

Har du tröttnat på kakel över diskbänken men inte riktigt känner för en glasskiva som skydd? I så fall kanske en tapet och två lager vattenburen lack för att lätt kunna hålla ytan ren kan vara ett alternativ. Lätt och snabbt att förändra! Tänk bara på att se till att ha ett riktigt slätt underlag innan du sätter igång med tapetseringen!

Tapet nr 1: Malabar från Cole&Son
Tapet nr 2: Crayon Lime från Designers Guild
Tapet nr 3: Odalys Amazon från Boussac

Miljöbild: Stadshem

Total
1
Shares
14 comments
  1. Hur är det om man har en skiva? (typ perstorpsskiva?) o vill tapetsera ovanpå den… Går det bara utan vidare, måste man rugga upp den eller går det inte alls?

    1. Hej Therese! Är skeptisk till om man verkligen kan uppnå tillräcklig vidhäftning på en Perstorps-skiva. Men det beror nog även på om det är en liggande eller stående yta du ska tapetsera. Är det en stående yta som inte utsätts för massa slitage kan det fungera efter ordentlig tvättning och slipning. Men på liggande ytor är nog svårt att få ett bra resultat.

  2. Men JA, vilken strålande idé!! Nu ska vårt blåa omatchande kakel bort minsann! Ska bara bestämma mig för en tapet…

  3. Hej!
    Jag letar just efter alternativt till kakel. Det här var fantastisk idé. Men undrar om lacket skyddar också mot olja (för den delen som är ovanför spisen då man steker osv)?

    1. Hej hej! Just vid spisen skulle jag nog faktiskt rekommendera att man sätter nån form av extra skydd. Är inte helt övertygad om att den klarar olja/fett. Men annars kan du ju köpa en stor bricka som du ställer vid spisen när du lagar mat för att skydda den lackade tapeten.

Lämna ett svar

E-postadressen publiceras inte. Obligatoriska fält är märkta *

Denna webbplats använder Akismet för att minska skräppost. Lär dig hur din kommentardata bearbetas.