fixa&dona | Förvaring i vitt
4487
single,single-post,postid-4487,single-format-standard,ajax_fade,page_not_loaded,,qode-title-hidden,qode-content-sidebar-responsive,qode-theme-ver-9.3,wpb-js-composer js-comp-ver-4.12,vc_responsive

Förvaring i vitt

Min kära String-hylla har äntligen kommit upp i vårt funkishus efter att ha stått och samlat damm i nästan ett år. Men efter att svärmors flipperspel fått flytta hem igen fanns äntligen en liten “väggsnutt” ledig i vårt vardagsrum. Dock har jag väldigt svårt för öppen förvaring eftersom jag lätt tycker det känns oroligt för ögat. För att komma runt problemet utan att gå miste om funktion så har jag enbart använt mig av olika typer av förvaringar i den vita färgskalan. Både snyggt och praktiskt! Idag gav jag mig ut på jakt efter pärmar och boxar i vitt men det var skralt utbud måste jag säga. Nån som har tips på vita pärmar som inte känns så kontors-aktiga eller plastiga? Boxar hittade jag, men de kändes så traditionella… Jag vill hitta nåt snyggt, praktiskt, med en liten twist och dessutom får det inte kosta multum. Svår nöt att knäcka kanske? Tips mottages gärna. Annars får jag väl ta fram en egen förvaringsserie a´la fixa&dona som förhoppningsvis kan tilltala fler än mig.Foto: Hildur Blad/fixaodona.se

17 Kommentarer
 • Eva
  Posted at 05:00h, 23 april Svara

  Hej!

  Stringhyllor är ju underbara. Var kommer tidninssamlarna i från?

  MVH Eva

  • Hildur - fixaodona
   Posted at 08:20h, 23 april Svara

   Hejsan,
   Ja, visst är String-hyllorna fina i all sin enkelhet. Tidskriftssamlarna är i metall och kommer från IKEAs nya förvaringsserie Kvissle.

 • Kattis
  Posted at 07:16h, 23 april Svara

  Jättesnyggt!
  Funderar själv på om jag ska köpa en vanlig string eller en pocket, för mina framtida födelsedagspengar… :)
  Snygga tidskriftsamlare, ser lite mer eleganta ut än Ikeas! Vore kul att veta varifrån de kommer!

  • Hildur - fixaodona
   Posted at 08:21h, 23 april Svara

   Hej Kattis,
   Satsa på en Stringhylla, du kommer inte att ångra dig. De går ju att använda i så många sammanhang allteftersom behoven förändras.
   Tro det eller ej, tidskriftssamlarna i metall kommer faktiskt från IKEA och deras nya förvaringsserie Kvissle.

 • fiazoo
  Posted at 07:24h, 23 april Svara

  Spraya om du hittar några i metall eller så, om det skulle vara lättare att hitta :)

 • Hildur - fixaodona
  Posted at 08:22h, 23 april Svara

  Hallå där! Tack för tipset, det ska jag ha i bakhuvudet om jag springer på något bra alternativ i form- och funktionsväg.

 • Matilda
  Posted at 10:04h, 23 april Svara

  Man borde ju kunna köpa vanliga kontorspärmar och vitt tyg(lite kraftigare) att limma på antingen bara tygryggen eller över hela pärmen. Borde ju kunna gå att spänna fast kanten på tyget över pärmkanten så man kan limma på insidan med textillim. och kanske spraylim på utsidan av pärmen. Har inte testat detta, men borde gå om du inte kan hitta några vita pärmar.

  • Hildur - fixaodona
   Posted at 11:47h, 23 april Svara

   Hej Matilda,
   Tack så mycket för ett bra tips. Dock ska jag jaga vidare lite till innan jag lägger tiden på att fixa en egen variant. Hinner liksom inte pyssla något just nu…

 • Karinas inspiration
  Posted at 13:01h, 23 april Svara

  Det går fint att måla ryggarna (eller hela pärmen) med pensel och tapetsera fram-baksida, om det är gaffelpärmar! Det går ju fint att måla förvaringslådor också… fast allt tar ju lite tid!
  Jag har målat med blank lackfärg- (du är ju också van att måla):)
  Se här: http://karinasinspirationsblogg.se/tapetsera-och-eller-mala-parmar/

 • Tippbritta
  Posted at 10:44h, 24 april Svara

  Granit är mitt tips. Stilrena boxar m.m. i vitt.

  Lycka till!

 • Jenny F
  Posted at 08:54h, 25 april Svara

  Kan inte komma på att jag sett några snygga vita, de med tygklädd rygg brukar ju vara smutsiga redan i butik… Men det finns ju pärmar klädda i virrvarrtyg. Dom är sjukt fina, I tell you. Jag vet inte om det är Esselte, men de finns då på min helt vanliga (visserligen fantastiska) bokhandel.

 • Frida
  Posted at 12:39h, 12 maj Svara

  På Åhléns finner du enkla vita pärmar som inte känns för “kontoriga” :)

  • Hildur Blad
   Posted at 19:02h, 13 maj Svara

   Hej Frida,
   Ja, det var det jag hade för mig. För jag har nämligen köpt vita enkla pärmar där tidigare. Men nu fanns det inte några, varken i Skövde eller i Göteborg. Men jag får fortsätta hålla ögonen öppna. Men tack för tipset!

 • Patrick
  Posted at 13:33h, 26 april Svara

  Snygg! Är det en String-pocket? Får Kvissle plats där? Inte för djupa?

  • Hildur Blad
   Posted at 18:39h, 27 april Svara

   Hej Patrick! Nej, det är ingen Pocket, utan den vanliga varianten.

 • Helena
  Posted at 20:32h, 02 juni Svara

  Hej vad fint du gjort!! Jag har just beställt en string hylla! Jag tänkte köpa vita Agrippa pärmar tycker de är snyggare än de med tyg. Sen ska jag kika på tidskriftsamlarna som du har – tror det blir super.

  • Hildur Blad
   Posted at 22:23h, 04 juni Svara

   Jaa, Agrippa-pärmarna blir nog superfina. Tack för tipset. :) Tidskriftssamlarna är jag fortfarande väldigt nöjd med – de står kvar i min Stringhylla fortfarande.

Skriv en kommentar

Page optimized by WP Minify WordPress Plugin