fixa&dona | Betongbänkskiva till köket
5482
single,single-post,postid-5482,single-format-standard,ajax_fade,page_not_loaded,,qode-title-hidden,qode-content-sidebar-responsive,qode-theme-ver-9.3,wpb-js-composer js-comp-ver-4.12,vc_responsive

Betongbänkskiva till köket


Efter influensa och några dagar på kurs i Stockholm så är jag äntligen på banan igen. Jag är galet sugen på att fixa till köket. Det är nyrenoverat, men inte inrett skulle man väl kunna säga. Köksön är nästintill klar. Tog väl bara sisådär ett år innan en bänkskiva och hjulen kom på plats. Men nu är i alla fall en betongskiva på plats och nästa steg är att behandla den med såpa. Eller har du kanske nåt annat bra tips att bjuda på gällande behandling av betongskivor?
Köket består just nu enbart av gråskalor och jag längtar efter lite mera färg och att mjuka upp intrycket lite. När fönstren byttes innan jul blev det en del skador på tapeten och nu funderar jag på om jag kanske skulle ta och tapetsera om. Dessutom funderar jag på att snickra ihop en platsbyggd soffa/bänk och jaga rätt på ett stort fyrkantigt bord. Jag vill ha in lite mera myskänsla i vårt kök. Fortsättning följer som man så fint brukar säga.

Foto: Hildur Blad/fixaodona.se

13 Kommentarer
 • Anna
  Posted at 08:01h, 30 januari Svara

  Det ser supersnyggt ut med bänkskivan och ska bli kul å se mer bilder på köket!
  Jag tycker att vår betong blev superbra med vattenglas och impregnering från superfloor. Det är riktig impregnering för betonggolv, känns tåligare, framförallt bättre mot fläckar. Kan nog ha lite kvar om du är intresserad, det går inte åt så mycket till en liten skiva…

  • Anna
   Posted at 19:31h, 01 februari Svara

   Detta lät intressant… Har nämligen gjutit en skiva till ett bord och är ute efter ytbehandling. Ditt svar lät bra men skulle vilja fråga om det blir glansigt eller så? Jag vill ju ha skivan så gott som när den är icke behandlad. vart få man tag i superfloor?

   /Anna

  • Hildur Blad
   Posted at 23:41h, 03 februari Svara

   Hej Anna! Stort tack för tipset! Det ska jag kolla upp innan jag bestämmer mig för vad det blir. /Hildur

 • Ninette
  Posted at 08:44h, 30 januari Svara

  Hejsan! Vi har ockås behandlat vår betong med vattenglas, och sen behandlat ytan med vax (karnaubavax). Planen var att göra nåt som skyddar ytan, men som inte är giftigt och dras i maten som man tillreder ovanpå ytan. Funkade inte alls så bra kan jag berätta, utan vi har massor med fläckar på våra betongytor, så gör inte som oss! :)

  • Hildur Blad
   Posted at 23:42h, 03 februari Svara

   Hej Ninette! Åh superbra att du delar med dig av dina don´t-s. Minst lika värdefullt som tipsen om vad som funkar. :)

 • Livingbymiriam
  Posted at 07:27h, 31 januari Svara

  Mycket snyggt med betong som skiva i köket. Hoppas du hittar en bra behandling

  • Hildur Blad
   Posted at 23:43h, 03 februari Svara

   Tackar! Med tanke på tipsen jag fått här i inlägget så har jag nu flera spår att gå på. Toppenbra med hjälpsamma och kunniga bloggvänner.

 • Lena
  Posted at 14:13h, 31 januari Svara

  Hej,
  Det ser ut att bli jättefint med nya köksön. Jag är lite nyfiken på om du har något tips på någon platsbyggd soffa/bänk, för jag är själv lite inne på den idén. Jag vet inte om du har sett det, men i senaste Allt i Hemmet hade de ett reportage där de byggde bänkar till en matplats.
  Tack för en bra blogg!
  //Lena

  • Hildur Blad
   Posted at 23:45h, 03 februari Svara

   Hej Lena! Ja, jag såg faktiskt senaste AiH och har sparat reportaget. Jag har några idéer om hur jag ska bygga bänken och mer idéer och funderingar dyker upp på bloggen så småningom. Vad glad jag blir över dina snälla ord! Tack!!!

 • Carina
  Posted at 18:20h, 02 februari Svara

  Kolla bloggen http://www.caisak.com/, de verkar ha bra kolla på betong, behandling mm. Vill minnas att Caisa har skrivit hur de gjorde i bloggen annars kan du kanske maila henne.
  Lycka till!
  //Carina

  • Hildur Blad
   Posted at 23:46h, 03 februari Svara

   Hej Carina! Vilket superbra tips! Jag brukar läsa hennes blogg, så jag får nog ta och höra om hon har några idéer att bjuda på.

 • Malin
  Posted at 14:45h, 03 februari Svara

  Härligt med gråskalor som bas. Betongskivan med den råa kanten ser finfin ut. Har också provat på att gjuta betong, det är härligt att gegga, men jag har inte testat så stora projekt…
  Ang platsbyggd soffa rekommenderar jag att man använder sig av köksskåpstommar, så man också kan använda den till förvaring..
  Lycka till med allt!

  • Hildur Blad
   Posted at 23:46h, 03 februari Svara

   Hej Malin! Tack för lyckönskningarna och tipset!

Skriv en kommentar

Page optimized by WP Minify WordPress Plugin