fixa&dona | Vik pappersaskar av tapet
6895
single,single-post,postid-6895,single-format-standard,ajax_fade,page_not_loaded,,qode-title-hidden,qode-content-sidebar-responsive,qode-theme-ver-9.3,wpb-js-composer js-comp-ver-4.12,vc_responsive

Vik pappersaskar av tapet

Vik askar av tapet - fixaodona.se
Förvaring kan man aldrig få för mycket av. Är den dessutom snygg är det i mitt tycke ännu bättre. För några veckor sedan hjälpte min praktikant Kajsa mig att vika pappaskar av tapet till en DIY-artikel jag skulle skriva.
Så, nu när artikeln gått i tryck och tidningen delats ut så tänkte jag passa på att dela med mig av tipset här på bloggen också.
Jag valde såklart att använda tapeter till askarna. Men har du inga tapetbitar liggandes går det lika bra att använda kartong-papper, som finns i många olika färger och mönster.
Några av askarna har nu flyttat in i barnens rum och agerar förvaring till “små-pryttlarna”. Perfekt!

Vik askar av tapet - fixaodona.se

Du behöver; sax, lim, linjal, tapet eller kartongpapper.

Gör så här:
1. Klipp till en fyrkant (vi utgick från måtten 53x53cm vilket är bredden på en tapet). Då blir måttet på den färdiga asken 18x18cm och höjden 9 cm.

2. Vik en diagonal, hörn mot hörn. Den mönstrade sidan skall vara vänd mot underlaget. Veckla upp tapeten och vik en diagonal åt motsatta sidan.

3. Veckla återigen upp tapeten och vik in de fyra flikarna mot mitten, mot centrumpunkten.

4. Vik ena sidan mot mitten och gör därefter likadant med motsatta sidan.

5. Veckla upp tapeten (så att den ser ut som efter steg 3) och upprepa steg 4, men på de andra två sidorna.

6. Veckla upp tapeten helt och hållet och placera tapeten så att du har ett hörn mot dig. Klipp fyra flikar som skall bli hörnen på asken.

7. Vik sidan där du klippt så att spetsen av fliken hamnar på mittpunkten. Gör likadant på motsatta sidan. Om du vill ha extra stadga limmar du sidorna.

8. Därefter viker du ner de två andra sidorna mot mitten så att en ask bildas.

9. För att få extra stadga och för att dölja flikarna i botten klipper du till en fyrkant av tapet som sedan limmas fast i botten.

För att komplettera asken med ett lock gör du exakt likadant som beskrivningen oven, men du minskar måttet på kvadraten med några centimeter.

Foto: Hildur Blad/fixaodona.se

7 Kommentarer
 • Linda
  Posted at 22:21h, 28 november Svara

  Aaahmeee!!! Smart! Har massa tapeter liggande hemma ju! Tack för tipset!

 • Erica
  Posted at 09:20h, 29 november Svara

  det här måste jag prova!!

 • Martin
  Posted at 15:01h, 30 november Svara

  Äntligen!
  Äntligen en ordentlig, tydlig och bra instruktion. Nu kan nog till och med jag lyckas med de små askarna. Tack! Också stort tack för alla supportande likes. Det betyder så mycket när de kommer från dig! #starstruck

  • Hildur - fixaodona
   Posted at 19:42h, 30 november Svara

   Härligt att höra att det gick att förstå vad jag menade! Varsågod för “likesen”. Du förtjänar dom verkligen! :) Följer dig dessutom på bloggen och du ger mig ständigt orsak att dra på smilbanden. Underbart!

 • pibadezign
  Posted at 23:14h, 07 december Svara

  Vilket kul tips till julhelgen som jag ska spendera med brorsbarn som älskar att pyssla!!
  Tack!!!

Skriv en kommentar

Page optimized by WP Minify WordPress Plugin