fixa&dona | Tid och rum i fokus
7037
single,single-post,postid-7037,single-format-standard,ajax_fade,page_not_loaded,,qode-title-hidden,qode-content-sidebar-responsive,qode-theme-ver-9.3,wpb-js-composer js-comp-ver-4.12,vc_responsive

Tid och rum i fokus

Graceful Living från Boråstapeter
Jag har gjort ett litet gästspel i färgfackhandeln (var bara sisådär 3,5 år sedan senast och då hade jag jobbat nästan 10 år i färgaffär) och har såklart bläddrat igenom massor av tapetkartor i jakten efter den där tapeten kunden ser framför sig, eller varför inte – jakten efter den där tapeten kunden inte visste att han/hon ville ha men som omedelbart får magkänslan att säga “ja”.
Att guida i tapet- och kulördjungeln och att besvara alla andra frågor man möts av i en färgaffär har varit ett trevligt avbrott i min ordinarie verksamhet och samtidigt väldigt lärorikt då jag använder mig av mycket av kunskapen och iakttagelserna från sälj i butik i mina utbildningar som jag håller för anställda inom färgfackhandeln. På det här viset har jag haft möjlighet att testa lite nya saker som jag funderat över det senaste året kring sälj, kunskap och inspiration i en färgaffär.

Medan jag bläddrat i tapetkartorna i jakten på “rätt” tapet kunde jag inte låta bli att göra en liten iakttagelse på temat tid.
Hösten 2013 var jag på en föreläsning med Promostyl, en internationell trendbyrå som jobbar med att känna av attityder/värderingar och samtidigt reflektera kring vad som händer nu och sedan sammanställa, förenkla och presentera detta på ett tydligt sätt. De pratade då bland annat om “trenden” Chronos där tid och rum är i fokus. De sade att vi kommer att få se fler och fler inredningsdetaljer som anspelar på tiden. Med detta i bakhuvudet kunde jag inte låta bli att dela med mig av min tapetspaning på just det temat.

Fler parametrar inom Chronos:
– Retro möter futurismen
– Färgskalor från rymden
– Landskap, öken och mytologi. Sånt vi inte kan påverka
– Saker som känns som om de kommer från en annan tid
– Oändlighet
– 3D-effekter för att skapa dimensioner

Nu önskar jag dig en härlig helg med tid för det där du vill!

Bild 1. Tapet ur den nya kollektionen Graceful Living från Boråstapeter
Bild 2. Tapet ur kollektionen Black & White från Caselio

Bild 3 & 4. Tapet ur kollektionen Icon från TT

Caselio Black & White

TT Icon

TT Icon
Översta bilden: pressbild Boråstapeter
Övriga bilder mobilbilder: Hildur Blad/fixaodona.se

2 Kommentarer
 • Ewelina
  Posted at 18:50h, 15 februari Svara

  Var kommer tapeten på den allra översta tapeten ifrån? Den på miljöbilden? Den var helt fantastisk!

  • Hildur Blad
   Posted at 18:34h, 16 februari Svara

   Hej Ewelina! All information finns i blogginlägget, tapeten kommer ur kollektionen Graceful Living från Boråstapeter. En helt ny kollektion som kommer ut i butikerna nu i veckan!

Skriv en kommentar

Page optimized by WP Minify WordPress Plugin