Brunnsnäs från Sandberg

Sandberg Tyg & Tapet - Brunnsnäs Ava
I början av månaden lanserade Sandberg en ny tapetkollektion, Brunnsnäs. Med inspiration från de välbevarade, praktfulla herrgårdarna runt Åsunden har kollektionen kommit till liv. Brunnsnäs är en modern tolkning av historien – i tapetform. Kollektionen är fylld av mönstrade tapeter som hjälper dig att få till den rätta känslan!

Tapetseringstips: Just nu finns ett enormt utbud av mönstrade tapeter. Stormönstrat, småmönstrat, diskret eller iögonfallande. Överlag kan man säga att de mönstrade tapeterna är designade för att fungera på alla väggar i ett rum. Mönstren är ofta stora, men tack vare att de är täta så flyter de ihop till en enhet vilket gör att de inte uppfattas röriga. I och med att många av tapeterna består av stora mönster börjar du kanske fundera kring fondväggens vara eller icke vara. Är fondväggen passé? Rent allmänt kan man säga att fondväggen som vi är vana att se den har haft sin absoluta topp och numera tapetserar alltfler hela rummet med samma tapet. Men som vanligt är det den egna smaken och rummets förutsättningar som bör styra – inte rådande trender.

Sandberg Tyg & Tapet - Brunnsnäs Diana
Tapeten Diana (mönstret på bilden ovan) har fått sagt om sig att påminna en del om William Morris mönster Willow Boughs Green. Vill du jämföra själv? Maria/Husligheter har gjort en jämförelse mellan Diana och Willows Bough som du hittar här.

Sandberg Tyg & Tapet - Brunnsnäs Beata
Sandberg Tyg & Tapet - Brunnsnäs Edith
Sandberg Tyg & Tapet - Brunnsnäs Elizabeth
Sandberg Tyg & Tapet - Brunnsnäs Marianne
Pressbilder: Sandberg Tyg & Tapet

3 Comments
 • CORNELIAS INTERIOR
  Posted at 14:12h, 23 september Svara

  Så många fina tapeter i denna kollektion!

 • Birgitta Hägersjö
  Posted at 18:03h, 12 december Svara

  Har tänkt mig använda Marianne Light grey i kök med off-white luckor, Köket ligger mot norr (-50talskök), kanske blir det för mörkt med denna tapet??

  • Hildur Blad
   Posted at 23:58h, 13 december Svara

   Hej Birgitta! Tror inte alls du behöver vara orolig för att det blir för mörkt. Möjligtvis att du kan behöva nån liten färgklick för kontrast i det lite dämpade ljuset som blir i norrläge.

Post A Comment

Page optimized by WP Minify WordPress Plugin