fixa&dona | En 110-åring firas – med en jubileumskollektion
8116
single,single-post,postid-8116,single-format-standard,ajax_fade,page_not_loaded,,qode-title-hidden,qode-content-sidebar-responsive,qode-theme-ver-9.3,wpb-js-composer js-comp-ver-4.12,vc_responsive

En 110-åring firas – med en jubileumskollektion

Jubileum - en kollektion med uppdaterade klassiker - Boråstapeter
Häromveckan bläddrade jag i en ny tapetkollektion från Boråstapeter vid namn Jubileum som släpps i slutet av månaden om jag inte minns helt galet. Eller, ny kollektion kanske är en sanning med modifikation. Kollektionen består nämligen av mönster ur Boråstapeters 110-åriga arkiv där designteamet letat fram några av tidernas mest populära och sålda tapeter och därefter gjort vissa justeringar på t ex färgställningarna för att passa i nutid, inte bara då de var försäljningssuccéer. Resultatet har blivit kollektionen Jubileum.

– Tapeter berättar något om tiden, säger Ulrica Hurtig, ansvarig designer för Boråstapeters jubileumskollektion. Att ta fram den här kollektionen har varit en otroligt spännande resa i formuttryck genom historien. Vi sitter ju på ett fantastiskt arkiv med klassiska mönster från förra seklets början ända fram till idag.

Boråstapeter grundades 1905 av Waldemar Andrén. Waldemar ville göra tapeter tillgängligt för alla, inte bara för de allra rikaste. Tack vare industrialismen och det nya maskintrycket blev det under 1900-talets början möjligt att tillverka tapeter i stora volymer och tapetfabriken i Borås grundades. Idag tillverkas fortfarande tapeterna i Borås.

Jag delar med mig av några mobilbilder ur kollektionen. Själv blev jag löjligt lycklig eftersom jag hittade ett antal tapeter som skulle trivas alldeles utmärkt i vårt funkishus. Så, är du på jakt efter tidstypiska tapeter men med en uppdaterad känsla så rekommenderar jag dig att kika närmre på kollektionen Jubileum när den släpps inom kort.

Jubileum från Boråstapeter
Jubileum från Boråstapeter
Jubileum från Boråstapeter
Foto 1: Valentin&Byhr för Boråstapeter

Mobilfoto 2-4: Hildur Blad / fixaodona.se

Inga kommentarer

Skriv en kommentar

Page optimized by WP Minify WordPress Plugin