Hej och välkommen!
fixa&dona är en digital verktygslåda för dig som gillar inredning! Här får du verktyg att koppla ihop hjärna, hjärta & hand för att skapa ett hem och tillvaro som får dig att må bra och utvecklas till ditt allra bästa jag. Att se livet i färg helt enkelt! fixa&dona grundades november 2006 av mig, Hildur Blad. Jag är inredare och färgsättare och skriver om inredning, organiserande och personlig utveckling. Välkommen!

IKEA SINNERLIG by Ilse Crawford - fixaodona.se

Den 14:e augusti är det äntligen dags för kollektionen SINNERLIG av Ilse Crawford att börja säljas i IKEA-varuhusen. Kollektionen är uppbyggd på enkla former, naturmaterial och fokus på detaljerna. Jag klämde å kände på de flesta produkterna när jag var på möbelmässan i Milano i april och hittade ett gäng favoriter som jag tror ska få flytta in här hemma framöver. Kollektionen kommer att säljas under ett år – så känn ingen panik, vi behöver inte hänga på låset om det nu råkar vara så att du precis som jag hittar några favoriter.

Det är lätt att falla och bara tänka – jag köper allt rätt av när man ser alla nyheter som lanseras, både i denna kollektion och andra produktnyheter. Det är mycket som i alla fall får mitt hjärta att klappa lite extra. Men att bara köpa brukar inte vara särskilt klokt varken ur ett ekonomiskt- eller hållbarhetsperspektiv. Jag brukar komma ganska långt på att drömma och spara bilder i mobilen på alla de där sakerna som får mitt hjärta att klappa lite snabbare. Efter ett tag har jag sett mig mätt på en del grejor och annat stannar kvar på önskelistan och resulterar till slut i ett inköp. Jag har tre punkter som ett inköp måste pricka av för att få följa med hem:

  • Det måste få mitt hjärta att slå lite snabbare. Jag måste bli glad/känna något när jag ser föremålet.
  • Jag vet exakt vart föremålet ska placeras/hur det ska användas. Annars kommer det bara flyttas runt här hemma och till sist hamnar det i ett skåp för att jag inte vet vart jag ska göra av det.
  • Tremånaders-regeln tillämpas, i synnerhet på större och/eller dyrare inköp. Vill jag fortfarande ha ett föremål efter tre månader så kan det bli aktuellt med ett inköp.

Nåväl, här är mina favoriter ur kollektionen och som funnits på vill ha-listan sedan i Milano-resan – så tremånadersregeln är tillämpad med råge.

IKEA SINNERLIG by Ilse Crawford - fixaodona.se

Pallar är lättplacerade och funktionella. Kan man få för många pallar? Kork och svart metall bildar ett fint materialmöte. Pallen i ljus kork skulle passa finfint i vårt svartvita badrum för att tillföra värme.

IKEA SINNERLIG by Ilse Crawford - fixaodona.se

Favorit två är soffbordet som fungerar minst lika bra som sidobord och plats för blommor eller tidningar. Det är så jag vill använda det, som ett lågt sidobord.

IKEA SINNERLIG by Ilse Crawford - fixaodona.se

Jag behöver snygga blomkrukor som är fina att placera i grupp. Ja, jag behöver tillföra fler växter här hemma också för den delen för att få till den där sköna gröna känslan. Just nu finns det exakt 8 st gröna växter här hemma… Framöver kommer vi få se väldigt mycket mer av de gröna växterna i våra hem och som allra störst effekt blir det om man samlar växterna i grupper och i olika nivåer och inte bara på fönsterbrädan.

IKEA SINNERLIG by Ilse Crawford - fixaodona.se

Dagbädden – superfin och väldigt prisvärd om man jämför med andra dagbäddar på marknaden. (3000 kr för dagbädden och 995 kr för dynan) Tokgillar mixen av material och den enkla, tidlösa formen. Så, tummen upp från mig.

IKEA SINNERLIG by Ilse Crawford - fixaodona.se

Flaskor och burkar i munblåst glas kombinerat med kollektionens material nummer ett – kork. Galet fina – de tröttnar man inte på i första taget. Och de gör sig väldigt bra med tillsammans med kannan i stengods. Det är mixen mellan material som gör det!

IKEA SINNERLIG by Ilse Crawford - fixaodona.se

Förresten. Titta – så smart med en liten hylla under bordsskivan.

 

Pressbilder: IKEA

 

Total
0
Shares

Lämna ett svar

E-postadressen publiceras inte. Obligatoriska fält är märkta *

Denna webbplats använder Akismet för att minska skräppost. Lär dig hur din kommentardata bearbetas.