Välkommen!
Inredning är så mycket mer än prylar. Jag vill hjälpa dig att skapa ditt alldeles egna drömhem - ett hem som får dig att må bra! fixa&dona grundades november 2006 av mig, Hildur Blad. Jag är inredare, färgsättare och föreläsare. Jag gillar sånt som gör vardagen enklare och roligare.


Efter att jag visade en bild från mitt senaste tapetserings-projekt har jag fått flera mail gällande förvaringen i vårt vardagsrum. Som över- och underskåp har vi använt oss av stommar ur serien BESTÅ från IKEA. Att skruva upp underskåpen och inte låta dom stå på ben, hjul eller ett underrede gör att intrycket blir luftigare samt att det blir betydligt lättare att städa. En annan fördel är att höjden på skåpsektionen kan anpassas beroende på hur skåpen ska användas. Vi har satt upp två stommar nertill och två upptill, varje stomme är 120 cm bred. Som luckor har vi valt högglans vita med en aluminiumkant. Denna lucka finns inte längre kvar i sortimentet men ersättaren BESTÅ TOFTA är även den i högglans vitt, dock utan avvikande kantlist.
BESTÅ-serien är en riktig favorit för min del. Den finns i otroligt många utföranden och är därför lätt att anpassa efter smak och behov!

Foto: Hildur Blad
Produktbilder: IKEA

Total
0
Shares
8 comments
 1. Vi har också Bestå i vardagsrummet. Fast med de billigaste vita luckorna och med ben. Jag hade gärna vägghängt dem men tyvärr har vi ett stort element precis där…

 2. Jag hade med bestå i vardagsrummet, likadana hyllor dock svartbruna. Nu när jag precis flyttat till hus så får de inte hänga med. Hade velat ha vita istället men eftersom vi inte har några väggar att ha 120 mot och jag tycker 60 är för smalt så har jag köpt köksstommar, högblanka vita luckor coh täcksidor istället, inte lika prisvärt som bestå, men riktigt snyggt ändå – bättre än jag vågat hoppas på. Det behövs dock en händig karl och en bra såg för att få täcksidorna passande.

 3. Det är verkligen supersnyggt. Jag tittade precis efter Bestå till vårt vardagsrum. Men hur fick ni till det med alla sladdar?

 4. Verkligen ett ursnyggt vardagsrum. Ska snart till att renovera ett helt radhus och är väldigt nyfiken på det svarta golvet. Matta, laminat, målat, vad är det?

 5. Superfint men min stora fråga är vad ni har i skåpen samt var ni gjort av alla sladdar? Hade gärna haft det i vårt framtida TV-rum när vår ovanvåning är klar och vi vill ha bland annat TV-spel där samt t ex DVD/video/liknande och det väger ju lite…

  Hildur svarar: Maria… Vi har använt oss av kabellister för att dölja sladdarna. I överskåpen förvarar vi DVD-filmer, spel, CD-skivor… Ja sånt som behöver vara nära TV:n helt enkelt. I nederskåpen har jag bla. ljus, servetter å annat smått och gott som jag vill ha lätt-tillgängligt. Men även de filmer och tv-spel som barnen använder. TV-spelet har vi tidigare haft stående ovanpå skåpen. Men det blir riktigt snyggt att sätta en låda i nederdelen av ena skåpet och kombinera detta med ett hyllplan där man får plats med TV-spel, DVD-spelare eller vilken teknikpryl man nu behöver förvara.
  Jag ska försöka hinna ta nån bild på kabellisterna nån dag så får du se hur det ser ut.
  Skåpen klarar tunga tyngder, i synnerhet de nedre. Men det beror till stor del på vilket material väggen är gjord av.

 6. Hej!
  Undrar vad det är för svart golv du har i vardagsrummet? Ser jättefint ut. Vi letar efter svart till vår hall som ska vara lättskött och har varit inne på gummigolv, men tar tacksamt emot fler tips. Mvh, Catarina

  Hildur svarar: I vardagsrummet har jag lagt ett golv från Pergo. Detta golv är dock matt vilket kräver en hel del omsorg (städning) för att se snyggt ut. Läs mer om golvet här:
  https://fixaodona.se/?p=190
  Ett lättskött svart golv är annars Marmoleum Click från Forbo. Detta golv har jag själv lagt in i både hallen och äldsta sonens rum. Varmt att gå på, mjukt, dämpar ljudet bättre än ett klassiskt laminatgolv samt ruskigt enkelt att lägga! Kan jag varmt rekommendera!

 7. Hej vilket fint blogg du har, suttit och läst den snart i timmar?
  Har bara en liten fråga gällande om bestä.skåp dörren med aluminium kant du pratar om, dem har ju utgått och vill jöpa nu några av sådana dörrat men jag kommer tyvärr ibte ihåg vad just den dörren hette, om du vet det så blir jagvjätte glad om du kan skriva det till mig
  Hälsningar Kamelya

Lämna ett svar

E-postadressen publiceras inte. Obligatoriska fält är märkta *

Denna webbplats använder Akismet för att minska skräppost. Lär dig hur din kommentardata bearbetas.