Hej och välkommen!
fixa&dona är en digital verktygslåda för dig som gillar inredning! Här får du verktyg att koppla ihop hjärna, hjärta & hand för att skapa ett hem och tillvaro som får dig att må bra och utvecklas till ditt allra bästa jag. Att se livet i färg helt enkelt! fixa&dona grundades november 2006 av mig, Hildur Blad. Jag är inredare och färgsättare och skriver om inredning, organiserande och personlig utveckling. Välkommen!


I helgen har det hänt grejor i källarplan. Nu är taket målat, väggarna grundade och golvet på plats. Egentligen skulle jag velat tapetsera innan vi lade in heltäckningsmattan men eftersom jag var orolig för att vi skulle skada tapeten när 4-meters mattan skulle krånglas in i rummet och skäras på plats så tog vi det säkra före det osäkra och lade in mattan innan jag tog tag i tapetseringen. Men efter täckning med golvpapp och lite extra varsamhet så gick det bra såhär med. Nu är drygt halva rummet tapetserat. Fortsättning följer så snart maken tillverkat smygar till fönstret och dörren.

Foto: Hildur Blad/fixaodona.se

Total
0
Shares
13 comments
 1. Åh så fint tapeten mjukar upp källarrummet och rören smälter nu fint ihop med färgerna på väggarna och tar inte alls sådan plats längre. Vilket lyckat projekt!

 2. Det ser mysigt ut med den mattan. Har funderingar på att lägga in en heltäckningsmatta i min dotters rum. Har du några bra tips på vad jag ska tänka på etc ?

  1. Hej! Tänk på att välja en heltäckningsmatta av bra kvalité. Det finns varierande sammansättning av material som är olika sköna att sitta på och olika lätta att rengöra. Även lugghöjden och om mattan är öglad eller skuren spelar också står roll för känslan.

 3. Så sjukt fint ni får det då! Ska bli spännande att se hur det blir när det blir klart. Håller också på att renoverar sovrum och här är “bara” golvet kvar. Tanken är att vi ska lägga in parkett, men först måste vi ta bort både laminatgolv OCH heltäckningsmatta(!!). Laminatgolvet är alltså lagt ovanpå mattan, så inte konstigt att det har spruckit på flera ställen. Tror du att det är något att tänka på vid borttagning av 20 år gammal heltäckningsmatta, farliga limrester etc? Lycka till med er renovering!!

 4. Hej! Jag är åxå i planerna med ett rum i källaren, har lagt in vattenburen golvvärme å tänkte att mitt enda alternativ är klinkers. Hade ju älskat en heltäckningsmatta, men jag fick råd om att de inte funkar i källare, vad fick ni för råd kring detta?

  1. Hej Martina! Eftersom vi inte har vattenburen golvvärme (ingen golvvärme alls) behövde vi aldrig fundera över denna kombination och vilken typ av golv som är lämpligast. I övrigt funkar heltäckningsmatta ypperligt i källare för att tillföra en varmare känsla. Det viktigaste är att se till att baksidan av mattan är tillverkad av ett material som andas, vilket inte alltid är fallet och i de fallen fungerar inte mattan på ett betonggolv som behöver kunna andas.

 5. hrrmm.. jag igen.
  ny river vi gammal puts så det står härliga till! en liten fråga. igen! tapetserar ni direkt på betongväggen? vi har ju dränerat så nu är allt snustorrt, men funderar lite på det där med organiska material direkt på källarvägg. kanske blir det bara en innervägg som får en fond… hur har ni gjort? lotta

  1. Hej Lotta! Fråga på du… :) Nej, vi har inte tapetserat direkt på några betongväggar. Vi har reglat upp nya innerväggar – med plåtreglar och gips. Inga träreglar alltså, inga organiska material! Och golvlister som är ventilerade. Enda rätta om man vill att det ska hålla över tid och vara gjort enligt konstens alla regler.

Lämna ett svar

E-postadressen publiceras inte. Obligatoriska fält är märkta *

Denna webbplats använder Akismet för att minska skräppost. Lär dig hur din kommentardata bearbetas.