Hej och välkommen!
fixa&dona är en digital verktygslåda för dig som gillar inredning! Här får du verktyg att koppla ihop hjärna, hjärta & hand för att skapa ett hem och tillvaro som får dig att må bra och utvecklas till ditt allra bästa jag. Att se livet i färg helt enkelt! fixa&dona grundades november 2006 av mig, Hildur Blad. Jag är inredare och färgsättare och skriver om inredning, organiserande och personlig utveckling. Välkommen!

Formex vår 2017 - fixaodona.se
Du som följer mig på Instagram (@fixaodona) har redan sett några av mina uppdateringar från Formex. Men, jag ville ändå kortfattat sammanfatta några av intrycken i ett blogginlägg.

Kulörtrenderna framöver pekar mot fortsatt mycket blått och grönt. Dock drar sig den gröna mot olivgrön, khakigrön och mossgrön. En kulör som känns ny tillsammans med det gröna är lila som syntes både här och där. Alltifrån ljust lila till mörkt rödlila kulörer. Sammet, plåt och linne är tre material som är extra populära i vår.

Formex vår 2017 - fixaodona.se

Jag har redan tidigare rapporterat om både spegelglas och färgat glas som en trend på ingång. På veckans Formex kunde man snabbt konstatera att i vår kommer speglarna hamna i fokus.

Formex vår 2017 - fixaodona.se

Rymden är en stor inspirationskälla till några av trenderna. Både avseende föremål, mönsterbilder och färgskalor. De mörkt blåa och mörkt rödlila kulörerna samsades med spegelglas och krom för en rymd-känsla. En färgskala som fortfarande känns lite ny är de rosa tonerna ofta med dragning åt persika och urtvättad terracotta mixat med orange och gult.
Formex vår 2017 - fixaodona.se

Terrazzo, materialet man också pratat om ett bra tag dök nu upp både som fototapet och på små detaljer. Grått var inte heller lika dominerande som tidigare utan nu kunde man se mer av de beige och bruna tonerna.

Är du nyfiken på att höra mer om kulörtrenderna framöver? Kolla då in live-sändningen jag gjorde tillsammans med Sköna Hem, direkt från mässan. Klicka dig in på min Facebook-sida så hittar du filmklippet.

Sköna Hem Livesändning från Formex - fixaodona.se

 

Total
0
Shares

Lämna ett svar

E-postadressen publiceras inte. Obligatoriska fält är märkta *

Denna webbplats använder Akismet för att minska skräppost. Lär dig hur din kommentardata bearbetas.