Hej och välkommen!
fixa&dona är en digital verktygslåda för dig som gillar inredning! Här får du verktyg att koppla ihop hjärna, hjärta & hand för att skapa ett hem och tillvaro som får dig att må bra och utvecklas till ditt allra bästa jag. Att se livet i färg helt enkelt! fixa&dona grundades november 2006 av mig, Hildur Blad. Jag är inredare och färgsättare och skriver om inredning, organiserande och personlig utveckling. Välkommen!

I dagens klipp skall du få lära dig grunderna i färgspråket – jag delar med mig av några av mina bästa tips.

Om jag säger mossgrön till dig och en person till – tror du då att ni båda kommer att plocka ut exakt samma gröna kulör i en färgkarta? Svaret är med allra största sannolikhet nej. För alla uppfattar färg på olika sätt och har olika referenser till en färg.

Lär dig prata färgspråket

Lär dig prata färgspråket - fixaodona.se

Utan ett gemensamt färgspråk och färgsystem blir det svårt att säkerställa att vi pratar om samma kulör och vi kan inte vara säkra på att få det resultat vi önskar.

I detta YouTube-klipp skall du få bekanta dig lite med färgspråket NCS och lära dig att prata färg – som om du aldrig hade gjort annat! Som ett riktigt proffs helt enkelt! (Här hittar du min kanal)

Jag reder ut färgsättningsbegrepp såsom skillnaden mellan färg och kulör, olika färgsystem/färgspråk och vad betyder egentligen begrepp såsom nyans, kulörton, mättnad och monokrom.

Total
0
Shares

Lämna ett svar

E-postadressen publiceras inte. Obligatoriska fält är märkta *

Denna webbplats använder Akismet för att minska skräppost. Lär dig hur din kommentardata bearbetas.